Πόρτο – Σπόρτινγκ: Να κρατήσει το μηδέν

Πρώτο μέλημα της Πόρτο είναι να μη δεχθεί τέρμα, ώστε να πάει με άλλους όρους στη ρεβάνς της Λισαβόνας.
porto sporting

Η Πόρτο υποδέχεται απόψε τη Σπόρτινγκ στον πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο Πορτογαλίας. Οι γηπεδούχοι θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα, δηλ. νίκη χωρίς να δεχτούν τέρμα, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

Τα προγνωστικά μου

Πόρτο – Σπόρτινγκ : 1X & NG (2,07)

Ανάλυση

Μετά την ισοπαλία στην έδρα της Μορεϊρένσε για την Πόρτο ήρθε η νίκη εντός έδρας με 3-1 επί της Μπράγκα. Ξεκίνησε δυνατά το ματς και προηγήθηκε στο 13’, όμως στο 31’ ήρθε η ισοφάριση. Στο 37’ κατάφερε να προηγηθεί με 2-1 και στο 73’ «καθάρισε» με τρίτο γκολ. Έτσι, οι “δράκοι” εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Σπόρτινγκ και ανέβηκαν στο +2 από τη δεύτερη θέση, έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Στα αγωνιστικά, ο Κονσεισάο δε μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μαρκάνο, Ντανίλο και Αντρέ. Μαρεγκά και Αμπουμπακάρ θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Πόρτο – Σπόρτινγκ: Παίξε Νόμιμα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Από την άλλη μεριά, η Σπόρτινγκ έδειχνε εδώ και καιρό ότι δεν πατάει καλά, όμως το γεγονός ότι έπαιρνε αποτελέσματα, έκρυβαν κάτω από το χαλί το πρόβλημα. Την Κυριακή, όμως, στην έδρα της Εστορίλ ήρθε η ήττα 2-0, με την οποία έμεινε στην τρίτη θέση και το -2 από την πρωτοπόρο Πόρτο, έχοντας μάλιστα και ένα ματς περισσότερο. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο κύπελλο με το Ζεσούς να κάνει παράπονα πως η ομάδα του δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί. Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι για σήμερα ο εξτρέρ Μάρτινς, ενώ εκτός θα μείνει ο πρώτος σκόρερ Ντοστ. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Ντούμπια.

Πιθανές ενδεκάδες

Πόρτο (4-4-2)

Σα
Περέιρα
Φελίπε
Ρέγιες
Τέλλες
Μπραχίμι
Όλιβερ Τόρες
Ερέρα
Παουλίνιο
Μαρεγκά
Αμπουμπακάρ

Σπόρτινγκ (4-2-3-1)

Πατρίσιο
Πιτσίνι
Κόατες
Ματιέ
Κοεντράο
Γουίλιαμ
Μπατάλια
Ακούνια
Φερνάντες
Ριμπέιρο
Ντούμπια

Εκτίμηση

Φαβορί μέσα στην έδρα της είναι η Πόρτο, όμως ο άσος δεν μας κάνει στο 1,70. Κύριο μέλημα των “δράκων” είναι το μηδέν στα μετόπισθεν, οπότε το συνδυαστικό 1Χ & NG μας καλύπτει απόλυτα.

Σε ενδιαφέρει