Μαρσέιγ – Μετς: ‘Bλέπουν’ δυάδα οι Μασσαλοί

Με νίκη σήμερα η Μαρσέιγ περνάει μόνη -έστω και προσωρινά- στη δεύτερη θέση.
Marseille vs Metz

Η αναμέτρηση Μαρσέιγ – Μετς ανοίγει απόψε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής της Ligue 1 στη Γαλλία. Οι Μασσαλοί βρίσκονται σε καταπληκτική κατάσταση τον τελευταίο καιρό και με νίκη σήμερα επί των ουραγών θα βρεθούν μόνοι τους -έστω και προσωρινά- στη δεύτερη θέση.

Τα προγνωστικά μου

Μαρσέιγ – Μετς : 2-3 goals (2,25)

Aνάλυση

Ύστερα από ένα εντυπωσιακό ματς, η Μαρσέιγ έμεινε στο 2-2 με τη Μονακό την περασμένη αγωνιστική και έχασε έτσι την ευκαιρία να παραμείνει μόνη στη δεύτερη θέση, αφού τώρα συγκατοικεί μαζί με τη Λυών, η οποία ηττήθηκε από τη Μπορντό. Απολύτως ευχαριστημένός τόσο από την εικόνα της ομάδα του, όσο και από το καλό κλίμα στα αποδυτήρια εμφανίζεται ο Ρούντι Γκαρσιά, ο οποίος σήμερα θα έχει διαθέσιμο τελικά τον μέσο Οκάμπος και τα προβλήματά του περιορίζονται στις απουσίες των Σερτίκ και Αμαβί. Τοβάν, Παγιέ και Οκάμπος θα αποτελέσουν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Ζερμέν.

Θα επιστρέψει στη δυάδα η Μαρσέιγ; Παίξε Νόμιμα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Από την άλλη μεριά, η Μετς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 επί της Νις εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική και έτσι συνέχισε την καλή της εικόνα από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Φρεντρίκ Αντζ. Μπορεί να βρίσκεται ακόμα ουραγός, όμως η διαφορά πλέον από τις υπόλοιπες ομάδες έχει μειωθεί αισθητά, ενώ ενδεικτικά από την ζώνη του υποβιβασμού απέχει επτά πόντους. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν οι τραυματίες Ντοσεβί, Ντιντιγιόν, Μπίσεβατς, Ζουφρ, Ασού-Εκότο και Ενγκέτ. Ο Ριβιέρ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τους φιλοξενούμενους, με την τριάδα των Μολέ, Μιλίτσεβιτς και Ρου να κινείται λίγο πιο πίσω.

Πιθανές ενδεκάδες

Μαρσέιγ (4-2-3-1)

Μανταντά
Σαρ
Ραμί
Ρολάντο
Σακάι
Σανσόν
Λουίς Γκουστάβο
Τοβάν
Παγιέ
Οκάμπος
Ζερμέν

Μετς (4-2-3-1)

Καβασίμα
Ριβιερέ
Ντιάνι
Νιακατέ
Παλμιερί
Κοάντ
Μαντζέκ
Μολέ
Μιλίτσεβιτς
Ρου
Ριβιέρ

Eκτίμηση

Η διαφορά ποιότητας είναι δεδομένη. Με νίκη η Μαρσέιγ ανεβαίνει μόνη της στην δεύτερη θέση και λογικά θα την πάρει. Η Μετ, όμως, επειδή έχει βελτιωθεί πολύ με τον Αντζ στον πάγκο θα δυσκολέψει αρκετά τους Μασσαλούς. Δε θα ανοίξει πολύ το σκορ. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει