Ευρωλίγκα: Ο Σάρας… επιστρέφει

Αντίπαλος του Παναθηναϊκού θα είναι απόψε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, σε ένα γήπεδο όπου δοξάστηκε όσο λίγοι και αναμένεται να αποθεωθεί.
pao zalgiris

Με τρεις αναμετρήσεις σε Αθήνα, Μάλαγα και Μαδρίτη ανοίγει η αυλαία της 20ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις

Τερμάτισε το εντός έδρας αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις ο Παναθηναϊκός χάνοντας με 75-70 από την ΤΣΣΚΑ. Ένα κομβικό τρίποντο του Ροντρίγκεθ στα τελευταία δευτερόλεπτα του έκοψε τα πόδια και έφερε το αρνητικό αποτέλεσμα. Δεύτερο κολλητό εντός έδρας ματς στην Ευρωλίγκα και δεν θέλει με τίποτα να σκέφτεται την περίπτωση ήττας. Τη Δευτέρα σε ένα συγκλονιστικό ματς επικράτησε του Λαυρίου με 120-118 στη δεύτερη παράταση. Εντυπωσιακή η παράδοση κόντρα στη Ζαλγκίρις με 12 νίκες σε 15 αγώνες. Οι Λιθουανοί δείχνουν να έχουν πιάσει ταβάνι με το 1207 που έχουν μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ. Τελευταίο τους θύμα η Βαλένθια, της οποίας επιβλήθηκαν με 86-82. Ακολούθησε το διπλό στη Λιθουανία επί της Νεπτούνας με 83-75. Οι Γιανκούνας, Πάνγκος, Μιλάνκις, Τουπάν και Γουάιτ βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Επιστροφή του Σάρας στο ΟΑΚΑ. Αναμένεται να αποθεωθεί ο κόουτς της Ζαλγκίρις. Στο παρκέ ο Παναθηναϊκός βγάζει κούραση τελευταία και αυτό με οδηγεί στο διπλό θεωρώντας πως το χάντικαπ των 8,5 πόντων είναι τσιμπημένο.

 

 

Μάλαγα – Μπασκόνια

Ισπανικός εμφύλιος ανάμεσα σε δύο ομάδες που παίζουν πολύ επιθετικά και βλέπουν τη νίκη ως μονόδρομο για την υλοποίηση των στόχων τους. Η Μάλαγα έχει ρεκόρ 8-11 και τα περιθώρια στενεύουν. Έρχεται από δύο τεράστιες νίκες επί της Ρεάλ με 80-75 στην Ευρωλίγκα και της Γκραν Κανάρια στην ACB με 94-87. Σταθερά σε διψήφιο αριθμό πόντων Βασίνσκι και Μακ Κάλουμ. Η Μπασκόνια βρίσκεται στο 8-11 όπως και η αντίπαλός της. Μετά από τρεις ήττες επιβλήθηκε στο πρωτάθλημα της Μπέτις με 94-70. Τουλάχιστον 160 πόντους είχαν τα 3 από τα 4 τελευταία ματς. Στον πρώτο γύρο επικράτησε δύσκολα της Μάλαγα με 88-82. Φέτος έπαιξε στη Μάλαγα για το πρωτάθλημα τον Νοέμβρη κερδίζοντας στο τελευταίο σουτ με 73-72. Βέβαια, από τότε οι Ανδαλουσιάνοι έχουν ανεβάσει επίπεδο και δείχνουν πολύ πιο δυνατοί εντός έδρας. Θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα νίκης στη Μάλαγα που ψάχνει μια μεγάλη ρεβάνς κόντρα στους Βάσκους.

Ρεάλ – Εφές

Η Ρεάλ μετά από ένα σερί επτά νικών υπέκυψε στον αγώνα με τη Μάλαγα χάνοντας στην Ανδαλουσία με 80-75. Κάποτε θα γινόταν και αυτό. Μπορεί να λείπουν καιρό οι Γιουλ, Αγιόν, Κούζμιτς και Ράντολφ, αλλά το άστρο του Ντόνσιτς συνεχίζει να λάμπει. Στο πρωτάθλημα κέρδισε εκτός της Χιπούσκοα με 98-84. Κόντρα στην Εφές έχει τέσσερις διαδοχικές νίκες, ενώ μετράει 18 νίκες στις 23 τελευταίες συγκρούσεις τους. Η Εφές δεν είχε αγώνα πρωταθλήματος και έτσι ξεκουράστηκε και προσπάθησε να ξεπεράσει τις κολλητές ήττες από ΤΣΣΚΑ και Φενέρ, Στο ένα δέχτηκε 110 πόντους στη Μόσχα και στο άλλο 89 εντός έδρας. Παίζει άμυνα με τα μάτια. Δεν την τιμάνε οι συγκεκριμένες επιδόσεις. Με το ρεκόρ της στο 5-14 δύσκολα μπορεί να ελπίζει σε κάτι θετικό στη συνέχεια. Έχει πέντε σερί εκτός έδρας ήττες επιτρέποντας 95 πόντους. Κλασικό ροντέο ανάμεσα σε δύο φουλ επιθετικές ομάδες που έχουν το μυαλό τους κατά κύριο λόγο στο εκτελεστικό κομμάτι. Ξεκάθαρο φαβορί η Ρεάλ που μπορεί να κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας ξεπερνώντας τους 88,5 πόντους. Θα επιλέξω το over της.

  

Σε ενδιαφέρει