ΑΠΟΕΛ – Απόλλων Λεμεσού: Η πρωτιά περνάει από το ΓΣΠ

Ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ υποδέχεται τον δεύτερο Απόλλωνα Λεμεσού στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της Κύπρου με φόντο την πρωτιά της κανονικής περιόδου.
apollonomadiki

Ο επί 14 αγώνες αήττητος στο πρωτάθλημα ΑΠΟΕΛ υποδέχεται τον συνολικά αήττητη στη φετινή σεζόν Απόλλωνα όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις στο κατάμεστο ΓΣΠ.

Τα προγνωστικά μου

ΑΠΟΕΛ – Απ. Λεμεσού: Χ (3.25)

Ανάλυση

Βρέθηκε να κυνηγάει ο ΑΠΟΕΛ στο σκορ κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, αλλά αντέδρασε άμεσα, επέβαλλε τον ρυθμό του και τελικά πανηγύρισε με 3-1. Τρέχει ένα αήττητο σερί 14 αγώνων στο πρωτάθλημα. Οδηγεί την κούρσα κρατώντας μια απόσταση δύο βαθμών από τον Απόλλωνα Λεμεσού, τον οποίο υποδέχεται σήμερα. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Σε 20 αγωνιστικές έχει 14 over. Δεν υπολογίζονται απόψε Καρλάο, Βινίσιους, Ρουέδα κα ο κίπερ Βάτερμαν. Θα παραταχθεί με 4-1-4-1 έχοντας στην κορυφή της επίθεση τον Ποτέ.

 

Ο Απόλλωνας Λεμεσού επικράτησε του Άρη Λεμεσού με 1-0, σε ένα ματς που έχασε πάμπολλες ευκαιρίες για μια ευρεία νίκη. Παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα με 13 νίκες και 7 ισοπαλίες. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα με μόλις 11 γκολ παθητικό σε 20 αγωνιστικές. Τα 12 από τα 20 αυτά ματς ήταν under. Σύμμαχος η παράδοση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ με 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα στα 15 τελευταία μεταξύ τους. Παράλληλα συγκρούστηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν για το Σούπερ Καπ και ο Απόλλωνας κατέκτησε το τρόπαιο με 2-1. Με 4-2-3-1 απόψε οι φιλοξενούμενοι έχοντας ως αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Μάγκλιτσα. Πίσω του θα κινούνται Ντα Σίλβα, Γιάκολις και Παπουλής.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΠΟΕΛ (4-1-4-1)

Πέρεθ

Λάγο

Μερκίς

Βούρος

Αντωνίου

Μοράις

Σαλάι

Σόουζα

Εμπεσίλιο

Εφραίμ

Ποτέ

Απ. Λεμεσού   (4-2-3-1)

Βάλε

Πέδρο

Γιούστε

Ρόμπερζ

Ζάντερ

Σακέτι

Άλεφ

Γιάκολις

Σίλβα

Παπουλής

Μάγκλιτσα

Εκτίμηση

Ντέρμπι κορυφής που αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά της κανονικής περιόδου. Ο ΑΠΟΕΛ οδηγεί την κούρσα και δεν θα έλεγε όχι στην ισοπαλία, αφού θα κρατούσε πίσω σε αυτή την περίπτωση πίσω τον αντίπαλό του. Ο Απόλλωνας παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία. Προς ισοπαλία μεριά οδηγούμαι, αλλά όχι και με τα μπούνια. Σε μια τέτοια ντερμπάρα όλα είναι ανοιχτά.

Σε ενδιαφέρει