Αυστραλιανό Οπεν: Ο… επαγγελματίας Ρότζερ

Ο Φέντερερ σαρώνει τα πάντα στον διάβα του ως τώρα στο πρώτο Γκραν Σλαμ της χρονιάς, αλλά ο Φούκσοβιτς έχει τον ενθουσιασμό δίνοντας το μεγαλύτερο ματς της καριέρας του.
tennis aus open e fed e bf bdbbfdd

Έχουμε φτάσει στους «16» καλύτερους του Αυστραλιανού Όπεν και πλέον τα κουκιά είναι μετρημένα, με τον Φέντερερ να φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για το τρόπαιο. Απέναντί του ο φορμαρισμένος Φούκσοβιτς.

Μία από τις μεγαλύτερες ευχάριστες εκπλήξεις μέχρι τώρα στο φετινό Γκραν Σλαμ είναι ο Ούγγρος Φούκσοβιτς, ο οποίος από το Νο 80 έχει καταφέρει να φτάσει σε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του. Ηδη έχει πετάξει εκτός τους Άλμποτ με 3-1, Κουέρι με 3-1 και Κίκερ με 3-0. Και στις τρεις περιπτώσεις το σερβίς του κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και μάλιστα το πρώτο σερβίς έφτασε πάνω από 70%. Κυρίως κόντρα στον Αμερικανό Κουέρι που διαθέτει πανίσχυρο σερβίς δεν θα μπορούσε να γλιτώσει αλλιώς. Η ψυχολογία του είναι στο ζενίθ και κόντρα στον Φέντερερ βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Εξάλλου, για πρώτη φορά στην καριέρα του μετέχει στο συγκεκριμένο Γκραν Σλαμ αποδεικνύοντας πως διανύει την καλύτερή του χρονιά.

 

Ο Φέντερερ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ακόμα ενός τροπαίου Γκραν Σλαμ. Βρίσκεται στο Νο 2 της κατάταξης, είναι ο κάτοχος του τροπαίου και έχει στη συλλογή του ήδη πέντε κατακτήσεις στον σπουδαίο τουρνουά της Αυστραλίας. Μάλιστα στα έξι από τα επτά προηγούμενα χρόνια κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Τρομερά ισορροπημένος παίκτης, με υψηλού επιπέδου σερβίς όσον αφορά την τοποθέτηση, τρομερή ενέργεια παρά την ηλικία του, το καλύτερο μπάκχαντ στην ιστορία του αθλήματος και τρεις νίκες μέχρι τώρα χωρίς να χάσει σετ κόντρα σε Μπεντένε, Στρουφ και Γκασκέ.

Σαφέστατα είναι το απόλυτο φαβορί και δεν πρόκειται να απειληθεί από τον άσημο αντίπαλό του, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιεστεί ιδιαίτερα. Περιμένω να φτάνει σε μια επαγγελματική νίκη και θα ρισκάρω με την επιλογή του Φούκσοβιτς στο χάντικαπ των 8,5 γκέιμς. Μας κάνει ακόμα και νίκη του Φέντερερ με 3-6, 3-6 και 4-6.

Σε ενδιαφέρει