Α’ Γαλλίας: Χωρίς Νεϊμάρ στο Ολιμπίκ

Σπουδαίο ντέρμπι θα διεξαχθεί στο Ολιμπίκ Λιονέ Παρκ ανάμεσα στη Λυών και την φοβερή Παρί, που δεν θα έχει τον σκόρερ Νεϊμάρ στη σύνθεσή της.
Paris Saint Germains Uruguayan forward

Στο Λουί Ντε η Μονακό ευελπιστεί να επανέλθει στις νίκες κόντρα στην ουραγό Μετς, ενώ στη Λυών η τοπική ομάδα θέλει να βάλει φρένο στο τρένο της Παρί.

Ανάλυση

Μονακό – Μετς

Άνιση μάχη στο Μονακό, με ξεκάθαρο φαβορί τους γηπεδούχους. Χαμένο το πρωτάθλημα. Στόχος η δεύτερη θέση. Έρχεται από εντός έδρας γκέλα κόντρα στη Νις μένοντας στο 2-2. Μάλιστα ο Φαλκάο ισοφάρισε στην εκπνοή. Ακολουθεί μεγάλο ματς με τη Λυών για το Κύπελλο που αποτελεί τον μοναδικό της εγχώριο τίτλο με βάσιμες ελπίδες να τον κατακτήσει. Λείπει ο αμυντικός Τζέμερσον. Με 4-4-2 και απόψε ο Ζαρντίμ έχοντας μπριστά τους Φαλκάο και Μπαλντέ. Αναγεννημένη η Μετς καθάρισε τη Σεντ Ετιέν με 3-0 και απέδειξε πως μπορεί να παλέψει μέχρι τέλους για την υπέρβαση της παραμονής. Επτά βαθμοί είναι πολλοί, αλλά έτσι όπως παρουσιάζεται τελευταία μπορούν να καλυφθούν. Λείπουν απόψε Ντιντιγιόν, Εκοτό, Ουντόλ, Μίσεβατς, Ζουφρ και Μολέ. Θα παίξει με 4-2-3-1 και τον Ριβιέρ μοναδικό προωθημένο. Δεν τίθεται θέμα για το ποια από τις δύο ομάδες είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Η Μονακό θα ψάξει το ξέσπασμα. Η Μετς έχει μεταμορφωθεί με κάποιες καλές προσθήκες. Πιθανό over, αλλά στο 1.45 να ‘χαμε να λέγαμε.

Λυών  – Παρί

Σπουδαίο βαθμολογικό ντέρμπι ονομάτων όπου αναμένεται να πέσουν κορμιά. Μεγάλο διπλό επί της Γκινγκάμπ για τη Λυών με 2-0. Δεν ήταν μόνο η νίκη, αλλά και η εξαιρετική εμφάνιση. Δεν άφησε περιθώρια. Τραορέ και Ντιάζ επέστρεψαν δυναμικά. Ο δεύτερος θα παίξει απόψε φουνταριστός στο 4-2-3-1, αλλά η μεγάλη δύναμη των γηπεδούχων είναι η τριπλέτα της μεσοεπιθετικής γραμμής που αποτελείται από Παγέ, Κορνέ και Φεκίρ. Τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Τέσσερις κολλητές ήττες έχει υποστεί από την Παρί ανεξαρτήτως έδρας. Οι πρωτευουσιάνοι παίζουν καταπληκτικό ποδόσφαιρο και δεν σταματάνε πουθενά. Κανένα έλεος κόντρα στη Ντιζόν. Το τελικό 8-0 μιλάει από μόνο του. Ακόμα και στην οχτάρα δημιουργήθηκε θέμα εκ νέου στο εσωτερικό της ομάδας. Στο 7-0 κέρδισε πέναλτι και ο Νεϊμάρ δεν άφησε τον Καβάνι να το κάνει για να φτάσει στο ρεκόρ του πρώτου σκόρερ στον σύλλογο. Ο κόσμος γιούχαρε τον Βραζιλιάνο και αποθέωσε τον Ουρουγουανό. Σήμερα θα λείψει ο Νεϊμάρ και τη θέση του στην επίθεση θα πάρει ο Ντι Μαρία. Δίπλα του στην επίθεση θα βρίσκονται φυσικά ο Μ’ Μπαπέ και ο Καβάνι στο κλασικό 4-3-3. Σε καμία περίπτωση δεν διπλό δεν είναι για 1.55. Εξάλλου η Παρί έχει ξεφύγει και είναι πιο χαλαρή πλέον. Η Λυών κυνηγάει τη δεύτερη θέση και είναι ικανή έστω για την ισοπαλία. Θα ρισκάρω στο 1Χ, ενώ μου αρέσει και το over στα κόρνερ που βγαίνει από τους μέσους όρους των δύο ομάδων.

 

Σε ενδιαφέρει