Basket League: Δοκιμασία στην Κύμη

Εξοδος κινδύνου για την ΑΕΚ στην Κύμη κόντρα στην φορμαρισμένη τοπική ομάδα που την περιμένει με άγριες διαθέσεις και βλέπει πλέι οφ.
Basket League: Δοκιμασία στην Κύμη

Πέντε αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Stoiximan Basket League. Από ευρωπαϊκά ματς προέρχονται Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ ακολουθούν κι άλλα την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει κόπωση.

Αρης – Κολοσσός

Ο Άρης ηττήθηκε εύκολα μεσοβδόμαδα στη Βόννη για το Τσάμπιονς Λιγκ με 76-59. Έβδομη ήττα σε 11 αγώνες. Υπάρχει σοβαρό θέμα στις εξόδους του. Ερχόταν από ήττα στο Ρέθυμνο με 80-73. Είχε παράπονα από τη διαιτησία. Περιμένω απαντήσεις απόψε από τους παίκτες που πείσμωσαν. Ο Βασιλόπουλος έφυγε για ΑΕΚ μεριά. Ο Αθηναίου παραμένει στα πιτς. Ακολουθεί μάχη με την Μπεσίκτας στην Ευρώπη. Ο Κολοσσός κέρδισε εύκολα τα Τρίκαλα με 78-60. Σε πολύ καλή κατάσταση οι Αμερικανοί του. Ουέαρ και Τζόουνς όλα τα λεφτά. Τρεις ήττες στις τέσσερις επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνισα. Μοιρασμένη η παράδοση από 11 νίκες συνολικά για κάθε ομάδα. Πιέζεται το διπλό. Δεν αντιλέγω από πλευράς απουσιών και μομέντουμ, αλλά ο Άρης έχει παίκτες με προσωπικότητα που μπορούν να βγουν από το αδιέξοδο. Προσωπικά θα επιλέξω τη νίκη του σε ένα must win ματς. Άσος.

Κύμη – ΑΕΚ

Η Κύμη είναι ομάδα που τελευταία χαίρεσαι να την βλέπεις. Μεγάλο διπλό επί του Κόροιβου με 73-59. Δεν απειλήθηκε ούτε στο ελάχιστο. Η τριπλέτα Μακ Γκι, Μανωλόπουλος και Σμιθ έκανε τη διαφορά παρά τη κακή μέρα του Μακ Φάντεν. Δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει αν συνεχίσει έτσι. Κρυφό όνειρο τα πλέι οφ. Πέντε νίκες στα έξι τελευταία. Ο ενθουσιασμός από την αλλαγή στον πάγκο για την ΑΕΚ και την έλευση του Σάκοτα δεν κράτησε πολύ. Μετά την ήττα από τον Προμηθέα ήρθε και η 20άρα από τον Παναθηναϊκό σε μια άτυπη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου. Νο 1 στόχος παραμένει η κατάκτηση του Κυπέλλου και από κει και πέρα θα παλέψει για την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου. Μεσοβδόμαδα πέτυχε σημαντικό διπλό επί της Ρόσα στην Πολωνία με 69-63 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ καλή άμυνα. Σταθερά σε διψήφια επίπεδα η διαφορά από τη δεύτερη περίοδο και μετά. Στο τέλος έπεσε. Μπροστάρης ο Χάρις. Δύο συναντήσεις κόντρα στην Κύμη και ισάριθμες νίκες. Καμία δεν ξεπέρασε τους 137 πόντους συνολικά. Δεν αποκλείω το under 155,5. Εξάλλου ο Σάκοτα έδειξε να ποντάρει στην άμυνα μετά την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό.

ΓΣΛ Φάρος – ΠΑΟΚ

Ο Φάρος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Κάποιος πρέπει να βγάλει την ομάδα από το βαθμολογικό αδιέξοδο. Δίκαιη ήττα από τον Ολυμπιακό με 100-69. Ψάχνει ξένο. Σταθερή Παπαντωνίου και Σάφτεναρ. Ανεβασμένος ο Μουράτος. Έξι ήττες στα επτά τελευταία. Μεγάλο αγκάθι η άμυνα. Επιτρέπει σταθερά πάνω από 85 πόντους. Ο ΠΑΟΚ έχει χτυπήσει φόρμα με 7 νίκες στα 8 τελευταία, αλλά η κόπωση είναι ένας παράγοντας που αρχίζει να προβληματίζει τον Παπαθεοδώρου. Έπαιξε κατά σειρά με Λαύριο εκτός, Ολυμπιακό εντός, Κάπο και Πανιώνιο εντός, ενώ μεσοβδόμαδα κέρδισε για το Τσάμπιονς Λιγκ τη Σαλόν με 90-81 πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι φανερώνει η τελική διαφορά. Λείπει ο πολύ καλός Κόνιαρης. Μεσοβδόμαδα παίζει με την Τενερίφη ένα ακόμα τρομερά δύσκολο ματς. Σίγουρα το μομέντουμ είναι με το μέρος των φιλοξενούμενων, αλλά περιμένω μάχη λόγω της κούρασης αυτών και του γεγονότος ότι εκτός έδρας δεν βγάζουν την ίδια ενέργεια. Με το χάντικαπ στους 6,5 πόντους δίπλα στους γηπεδούχους θα επιλέξω τον άσο.

Πανιώνιος – Ρέθυμνο

Ο Πανιώνιος προσπαθεί, ματώνει, παλεύει, αλλά χάνει. Έντεκα ήττες μέχρι τώρα μετά και το 92-74 στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ. Μπαίνει πολύ δυνατά και με ενθουσιασμό στα παιχνίδια του. Χτίζει κάποιες διαφορές στο ξεκίνημα, αλλά μετά πληρώνει την απειρία του και φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Αδυνατεί να σταθεροποιήσει σε ένα επίπεδο την απόδοσή του από περίοδο σε περίοδο. Πολύ καλοί οι Σαρικόπουλος, Τσούπκοβιτς κσι Σακελλαρίου. Τέλος ο Χέντερσον. Ψάχνει Αμερικανό. Το Ρέθυμνο από την άλλη έχει βρει μια χαρά ξένους και ανεβάζει διαρκώς στροφές. Μεγάλη νίκη με 80-73 επί του Άρη. Κομβικό τρίποντο του Γιαννόπουλου από τη γωνία στα τελευταία δευτερόλεπτα που ουσιαστικά χάρισε τη νίκη και πανηγυρίστηκε έξαλλα αφού πήρε και το φάουλ. Εξαιρετικός στη ρακέτα ο Γκούντγουιν. Το γρήγορο μπάσκετ του Πανιωνίου από τη μία και η ανύπαρκτη άμυνά του. Οι καλοί Αμερικανοί του Ρεθύμνου από την άλλη και ο φορμαρισμένος Γιαννόπουλος που ανοίγουν πάντα τον ρυθμό. Πολύ πιθανό over 154,5.

Τρίκαλα – Κόροιβος

Δύσκολα δείχνει πως θα ξεφύγει από τις τελευταίες θέσης η ομάδα των Τρικάλων. Δεν είναι μόνο οι διαδοχικές ήττες, είναι και οι κάκιστες εμφανίσεις. Φιλότιμο υπάρχει, αλλά μέχρι εκεί. Ηττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό με 78-60. Ο Τακιανός που ανέλαβε αντί του Μέξα προσπαθεί να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες του. Μόνο εντός έδρας έχουν σταθεί ανταγωνιστικοί οι γηπεδούχοι. Πρόωρος τελικός το σημερινό ματς με έναν αντίπαλο κοινών στόχων. Αποκτήθηκε ο Αμερικανός Φιλντ και αναμένεται να βοηθήσει στη ρακέτα. Ο Κόροιβος ηττήθηκε εύκολα εντός από την Κύμη με 73-59. Σοβαρό θέμα στην επίθεση. Ψάχνει λύσεις. Σε χαμηλά επίπεδα η ψυχολογία. Έντονος προβληματισμός. Δεν υπάρχει το απαιτούμενο βάθος. Παλεύουν μόνοι Ντεκόζι και Πόσλεϊ. Έχω την αίσθηση πως στις μάχες των δύο ομάδων η έδρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο, αλλά δεν ξεπερνάει το 1.55 η νίκη των Τρικάλων και σαφέστατα δεν έχει καμία αξία. Μιλάμε για μία αναμέτρηση προβληματικών ομάδων που… καίει.

Σε ενδιαφέρει