Κύπελλο Αγγλίας: Απειλούν οι… μικρές

Ο θεσμός των εκπλήξεων είναι αναμφίβολα το Κύπελλο Αγγλίας και σήμερα υπάρχουν αρκετά αουτσάιντερ που έχουν σοβαρούς λόγους να ελπίζουν.
Κύπελλο Αγγλίας: Απειλούν οι… μικρές

Επαναληπτικοί αγώνες για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση νέας ισοπαλίας θα υπάρξει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Ανάλυση

Γουέστ Χαμ – Σριούσμπερι

Παραλίγο να πέσει θύμα έκπληξης η Γουέστ Χαμ στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Σριούσμπερι στον πρώτο αγώνα μένοντας στο 0-0 με μπόλικη δόση τύχης. Κατάφερε να μεταφέρει την πρόκριση στη ρεβάνς και έτσι σήμερα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αναμένεται να φτάσει στην πρόκριση. Μπαίνει με φόρα στο ματς μετά το εντυπωσιακό 4-1 επί της Χάντερσφιλντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Δύο γκολ ο εξαιρετικός Λαντσίνι. Ο Μόγιες δεν αφήνει στην τύχη του το Κύπελλο και σε όλα τα ματς ως τώρα κάνει μεν αλλαγές, αλλά λίγες και όχι σε σημείο για να επηρεαστεί αγωνιστικά η ομάδα του. Η Σριούσμπερι από την άλλη έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον πρώτο αγώνα που το άξιζε και τώρα μάλλον θα χαιρετήσει. Ερχεται από ήττα στη Λιγκ 1 με 3-1 από την Μπλάκμπερν βγάζοντας πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι. Καλή ομάδα, σκληροτράχηλη, μαχητική, αλλά δεν έχει κερδίσει τα 7 από τα 10 πιο πρόσφατα εκτός. Άπαντες ζουν και αναπνέουν για τη σημερινή αναμέτρηση. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Θα προσπαθήσει να οδηγήσει την αναμέτρηση στα όρια του ενός γκολ. Ως εκ τούτου θα προτιμήσω το under από τον άσο, που συν τοις άλλοις κινείται σε υψηλότερες αποδόσεις.

Μάνσφιλντ – Κάρντιφ

Η Μάνσφιλντ κατάφερε να φύγει από την Ουαλία με το 0-0 και μετέφερε την υπόθεση πρόκριση στην ισχυρή της έδρα. Αγωνίζεται στη Λιγκ 2 και τα πηγαίνει θαυμάσια έχοντας μόλις μία ήττα στα 19 τελευταία ματς. Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κατάφερε να φύγει από την έδρα της Κέμπριτζ με το 0-0. Έχει σκοράρει στα 13 από τα 15 πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια. Λείπει ο πολύ καλός επιθετικός Χέμινγκς. Η Κάρντιφ από την άλλη κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά από έναν μήνα επικρατώντας με 4-0 της Σάντερλαντ. Μάλιστα σκόραρε και τα τέσσερα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γουόρνοκ έχει ρίξει το βάρος στην Τσάμπιονσιπ και απόψε θα κάνει το σχετικό ροτέισον. Το ότι ακολουθεί πολύ δύσκολο ματς με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ είναι ικανό να την αποπροσανατολίσει. Λείπουν Μπράισον, Πελτιέ, Γκούναρσον και Γουόρντ. Με δεδομένες τις απουσίες των φιλοξενούμενων, την ισχυρή έδρα της Μάνσφιλντ (αήττητη εδώ και οχτώ ματς) και τις αποδόσεις αουτσάιντερ στον άσο δεν μπορώ παρά να ρισκάρω στην έκπληξη με την σχετική κάλυψη στην ισοπαλία.

Ρέντινγκ – Στίβενεϊτζ

Μια ανάσα από την πρόκριση έφτασε την περασμένη εβδομάδα η Στίβενεϊτζ μένοντας στο 0-0 με τη Ρέντινγκ, αλλά ήταν ανώτερη στο χορτάρι και έχασε μερικές κλασικές ευκαιρίες για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Σήμερα θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, αφού αντιμετωπίζει μια ομάδα που αγωνίζεται δύο κατηγορίες ψηλότερα. Βέβαια το μομέντουμ είναι με το μέρος της, αφού συμπλήρωσε τρία ματς δίχως ήττα, την ώρα που η αντίπαλός της έρχεται από το 0-0 με τη Χαλ συμπληρώνοντας επτά αγώνες δίχως τρίποντο. Βρίσκεται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη στην Τσάμπιονσιπ, αλλά το άγχος είναι τεράστιο και το βάρος έχει πέσει στο πρωτάθλημα. Ακολουθεί το δύσκολο ματς με την Μπρέντφορντ και η νίκη σε αυτό αποτελεί αυτοσκοπό. Πάντως, ο Σταμ θα κάνει κάποιες αλλαγές, αλλά προσεκτικά γιατί δεν τον παίρνει νέα σφαλιάρα. Περίεργο ματς. Ανώτερη θεωρητικά η Ρέντινγκ, αλλά σε πολύ κακή κατάσταση και με σοβαρό θέμα ψυχολογίας. Η Στίβενεϊτζ με την άγνοια κινδύνου που την χαρακτηρίζει μπορεί να κάλλιστα να ελπίζει στην υπέρβαση. Θα ρισκάρω στο Χ2.

Σε ενδιαφέρει