Τσέλσι – Αρσεναλ: Το πρώτο βήμα κάνει ο Κόντε

Χωρίς τον τιμωρημένο Βενγκέρ και με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί απόψε η Άρσεναλ στο Στάμφορντ Μπριτζ κόντρα στην Τσέλσι.
chelsea arsenal

Πρώτο ημιτελικός του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στο Έμιρεϊτς στις 24 Ιανουαρίου. Το εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει στο 90λεπτο, αλλά θα ισχύσει στην παράταση εφόσον υπάρξει μετά και τον επαναληπτικό.

Τα προγνωστικά μου

Τσέλσι – Αρσεναλ: 1 (1.70)

Ανάλυση

Παίζοντας με αρκετές αλλαγές κόλλησε στο 0-0 η Τσέλσι με αντίπαλο τη Νόριτς στο Κύπελλο και έτσι θα πρέπει να δώσει ακόμα έναν αγώνα στο φορτωμένο της πρόγραμμα. Αζάρ, Φάμπρεγας, Καντέ και Αλόνσο δεν αγωνίστηκαν για να είναι ξεκούραστοι στη σημερινή σπουδαία μάχη. Εξάλλου ακολουθεί ένα σχετικά βατό ματς στο πρωτάθλημα με τη Λέστερ εντός έδρας. Απέκτησε τον Μπάρκλεϊ από την Έβερτον, αλλά ακόμα δεν έχει εγκλιματιστεί. Ηδη έχει αποκλείσει Νότιγχαμ, Έβερτον και Μπόρνμουθ με ισάριθμα goal/goal και over. Απόψε θα παραταχθεί με 3-5-2 έχοντας τον Αζάρ σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού πίσω από τον φουνταριστό Μοράτα.

Η Άρσεναλ αποχαιρέτησε τον θεσμό του Κυπέλλου χάνοντας με το βαρύ 4-2 από τη Νότιγχαμ. Ο Βενγκέρ έπαιξε με αρκετές αλλαγές. Η ενδεκάδα του θύμιζε την ομάδα που κατεβάζει φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Αλσατός τεχνικός βρέθηκε λόγω τιμωρίας στην εξέδρα στο τελευταίο παιχνίδι και το ίδιο θα συμβεί κι απόψε, αφού τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές. Στο Στάμφορντ Μπριτζ έχει κακή παράδοση τα τελευταία χρόνια με 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Φέτος έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές την Τσέλσι κατακτώντας το Σούπερ Καπ στα πέναλτι με 4-1, ενώ στο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία με 0-0 και 2-2. Λείπουν Κοσιενλί, Μονρεάλ και Ζιρού. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Γουέστ Χαμ με 1-0. Δεδομένο το 3-4-3 με Οζίλ, Σάντσες και Λακαζέτ να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.

Πιθανές ενδεκάδες

Τσέλσι (3-5-2)

Κουρτουά

Αθπιλικουέτα

Κέιχιλ

Κρίστενσεν

Μόουζες

Φάμπρεγας

Καντέ

Αλόνσο

Μπακαγιόκο

Αζάρ

Μοράτα

Αρσεναλ (3-4-3)

Τσεχ

Μουστάφι

Μερτεζάκερ

Τσέιμπερς

Μπεγερίν

Ελνενί

Γουίλσιρ

Νάιλς

Οζίλ

Σάντσες

Λακαζέτ

Εκτίμηση

Τρεις ισοπαλίες έχουν φέρει οι δύο ομάδες φέτος, αλλά τα δεδομένα της σημερινής αναμέτρησης οδηγούν στον άσο. Η Τσέλσι θα είναι πιο ξεκούραστη και βγάζει μεγαλύτερη αξιοπιστία στο αμυντικό κομμάτι. Η Άρσεναλ έχει απουσίες και τον Βενγκέρ στην εξέδρα. Επιλέγω τη νίκη της αρμάδας του Κόντε, πολύ περισσότερο ξέροντας ότι θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Σε ενδιαφέρει