Basket League: Δοκιμασία στην Πυλαία

Δύσκολη έξοδος περιμένει τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ έχοντας και απόψε τέσσερις απουσίες.
osfp

Με τους αγώνες ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – Κόροιβος ολοκληρώνεται η 11η αγωνιστική της Stoiximan Basket League σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ανάλυση

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μόνο για μια περίοδο άντεξε ο ΠΑΟΚ στο Λαύριο χάνοντας τελικά με το βαρύ 90-72. Μεγάλο αγκάθι η άμυνα. Επέτρεψε διψήφιο αριθμό τριπόντων στους αντιπάλους του. Η ζώνη που δοκίμαζε να παίξει έγινε σμπαράλια. Ο Μαργαρίτης διασώθηκε με 15 πόντους. Πολύ καλός στο ντεμπούτο του ο Τζάκσον με 8 πόντους και 5 ριμπάουντ. Έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στη ρακέτα. Σε 35 συγκρούσεις με τον Ολυμπιακό έχει υποστεί 31 ήττες. Οι οχτώ συνεχόμενες τα τελευταία χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» έρχονται από σχετικά άνετο 87-80 επί της Μιλάνο στο ΣΕΦ, αλλά προβλημάτισε τον Σφαιρόπουλο το γεγονός ότι έχασαν στο τέλος μια διαφορά που ξεπέρασε τους 15 πόντους. Στην Ευρωλίγκα βρίσκεται στην κορυφή μαζί με την ΤΣΣΚΑ. Στο πρωτάθλημα έχει υποστεί ήδη δύο ήττες σε 10 αγώνες, κάτι που λογικά θα τον οδηγήσει στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου. Πέραν των Τίλι και Αγραβάνη δεν θα παίξουν απόψε Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς. Κατάμεστη η Πυλαία, αφού ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ έπαιξε εχθές. Οι δύο ομάδες έχουν ματς την εβδομάδα που έρχεται για την Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ παίζει με την Κάπο και ο Ολυμπιακός με την Μπασκόνια. Θεωρώ δεδομένη τη νίκη του Ολυμπιακού, αλλά τα δύο προηγούμενα χρόνια του βγήκε το λάδι για να κερδίσει στη Θεσσαλονίκη με 104-99 και 89-84. Θα ρισκάρω στον άσο με 10,5 πόντους στους γηπεδούχους.

Παναθηναϊκός – Κόροιβος

Παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός με το απόλυτο σε δέκα αγώνες και χωρίς τον παραμικρό προβληματισμό ως τώρα. Μόνο με θαύμα θα χάσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Τα χρειάστηκε κόντρα στον Κολοσσό κερδίζοντας στο τέλος με 72-71. Ακολούθησε το άνετο 90-79 επί της Εφές στην Ευρωλίγκα. Απόρθητο φρούριο το ΟΑΚΑ. Τρομάζει τους πάντες. Επέστρεψε δυναμικά ο Καλάθης από τον τραυματισμό του, αλλά ο Πασκουάλ δεν πρόκειται να τον πιέσει απόψε. Εξάλλου έχει τα γκαρντ για να καθαρίσουν τέτοιου είδους παιχνίδια στο ρελαντί. Ουσιαστικά μιλάμε για μια προπόνηση απόψε ενόψει του κρίσιμου ματς με την Μπαρτσελόνα που ακολουθεί. Ο Κόροιβος είναι μαχητική ομάδα και δεν παρατάει κανένα παιχνίδι. Επέστρεψε στις νίκες και πήρε μεγάλη ανάσα μετά το 78-71 επί του Προμηθέα. Ομάδα έδρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το διασκεδάσει απόψε. Έξι ματς με τον Παναθηναϊκό ισάριθμες ήττες. Στο ΟΑΚΑ έχει χάσει με διαφορές 15, 12 και 31 πόντων. Όλα τα λεφτά οι Πόσλεϊ, Κάρσον και Ντεκόζι. Σκεπτόμενος το ροτέισον του Πασκουάλ και το γεγονός ότι ακόμα και αυτοί που θα αγωνιστούν θα προσεγγίσουν χαλαρά την αναμέτρηση θα ρισκάρω στο διπλό με το χάντικαπ στους 29,5 πόντους.

Σε ενδιαφέρει