Κύπελλο Ισπανίας: Χωρίς Μέσι και Ρονάλντο σε Βίγκο και Νουμάνθια

Χωρίς τους μεγάλους τους αστέρες θα παραταχθούν απόψε η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ στα εκτός έδρας ματς Κυπέλλου κόντρα σε Θέλτα και Νουμάνθια αντίστοιχα.
Celta Vigo vs Barcelona Copa del Rey Pedictions LeagueLane

Πρώτοι αγώνες για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας. Θα υπάρξουν και ρεβάνς. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση όμοιου σκορ ακολουθεί παράταση και αν χρειαστούν πέναλτι.

Ανάλυση

Θέλτα – Μπαρτσελόνα

Η Θέλτα έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως δεν φοβάται την Μπαρτσελόνα. Την κέρδισε στο Βίγκο πέρσι και πρόπερσι, ενώ φέτος απέσπασε 2-2 στο Καμπ Νόου από τη μεγάλη της αντίπαλο για το πρωτάθλημα. Το Κύπελλο αποτελεί δίοδο επιτυχίας και δεν πρόκειται να το αφήσει στη μοίρα του. Νίκη ψυχολογίας επί της Κορούνια με 3-1 εκτός στον τελευταίο της αγώνα. Με καθαρό 4-4-2 απόψε και τους Άσπας, Γκόμες στην επίθεση. Η Μπάρτσα έρχεται από τεράστιο διπλό επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη. Βρίσκεται πολύ εύκολα στην κορυφή και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Στο Κύπελλο παρατάσσεται με αλλαγές και το ίδιο θα κάνει απόψε. Εκτός έμειναν Μέσι, Σουάρες, Ντεουλοφέου και Ινιέστα. Με 4-4-2 απόψε και τους Βιδάλ, Αρνάιθ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Τα νέα μαθεύτηκαν και ο άσος υποχώρησε αισθητά. Πάντως στα δικά μου μάτια το 1Χ του 1.85 φαντάζει value.

Κύπελλο Ισπανίας:

Λεγκανές – Βιγιαρεάλ

Με πέντε ήττες στα επτά τελευταία ματς η Λεγκανές βρίσκεται σε κάθετη πτώση και σίγουρα το Κύπελλο αυτή την στιγμή αποτελεί πολυτέλεια. Βέβαια, είχε τη δικαιολογία των πολλών απουσιών. Πλέον, οι περισσότεροι γυρπιζουν, όπως ο Σιόβας, ο Ντος Σάντος και ο Τίτο. Ακολουθεί το ματς με τη Σοσιεδάδ, που καίει τους πάντες γι’ αυτό και θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές. Η Βιγιαρεάλ παραδοσιακά δεν υποτιμάει τον θεσμό και έρχεται με φόρα από τα διπλά κόντρα σε Θέλτα και Βαλένθια με 1-0. Πλέον, βλέπει πεντάδα. Δεδομένη η συμμετοχή του Μπάκα στην επίθεση, αλλά το έτερον του ήμισυ ο Μπακαμπού απουσιάζει και τη θέση του θα πάρει ο Ουνάλ στο 4-4-2 των φιλοξενούμενων. Πιο ανταγωνιστική η ενδεκάδα της Βιγιαρεάλ, που δείχνει να ποντάρει περισσότερο στο Κύπελλο από τη γηπεδούχο, αλλά έχει τη ρεβάνς στο σπίτι της και αυτό ίσως φέρει κάποιον συμβιβασμό στο τέλος. Δεν μπλέκω…

Εσπανιόλ – Λεβάντε

Με σπουδαία νίκη έκλεισε την χρονιά η Εσπανιόλ κερδίζοντας με 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης με τεράστιο τσαμπουκά. Ο Σέρχιο Γκαρσία έφερε στο φινάλε το πολυπόθητο τρίποντο. Ο Ντιόπ αποχώρησε αφού δεν υπολογιζόταν. Μέσα στις γιορτές πέρασαν αρκετοί παίκτες μία ίωση, αλλά παίζο0υν κανονικά απόψε. Λείπουν Ερμόσο, Φουέγο και Πέρες. Καθαρό 4-4-2 απόψε με Μορένο και Μπαπτιστάο μπροστά. Η Λεβάντε βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και συνεχίζει το τελευταίο δίμηνο να προβληματίζει έντονα. Εκτός έδρας ταμπουρώνεται και προσπαθεί να καταστρέψει το παιχνίδι του εκάστοτε αντιπάλου. Τέσσερα under και no goal στα πέντε τελευταία ματς. Της έφυγε ο Ουνάλ και έτσι χρειάζεται επιθετικό. Σήμερα θα παίξει με 4-2-3-1 και τον Μπόατενγκ αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Το μομέντουμ δείχνει άσο, αλλά η Εσπανιόλ συνήθως προβληματίζει κόντρα σε κλειστές άμυνες και θα τον αφήσω στη μοίρα του.

Νουμάνθια – Ρεάλ Μαδρίτης

Σταθερά στην πρώτη πεντάδα της Σεγούντα η Νουμάνθια παρότι το ρόστερ της δεν είναι κάτι το τρομερό. Πάντως, έχει αποδείξει πως είναι πολύ σκληρή και ξέρει να παίρνει στο χορτάρι το αποτέλεσμα που θέλει. Μεγάλη πρόκληση η σημερινή αναμέτρηση. ‘Έρχεται από τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία ματς. Επιστρέφουν οι σημαντικοί Μίγια και Μεδίνα. Η Ρεάλ έκλεισε άσχημα το 2017, αφού ναι μεν κατέκτησε το Μουντιάλ Συλλόγων, αλλά έφαγε μια ξεγυρισμένη τριάρα στη Μαδρίτη από την Μπαρτσελόνα που ουσιαστικά την θέτει εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Ψάχνει απεγνωσμένα ένα θύμα να ξεσπάσει. Ο Ζιντάν θα προβεί σε αρκετές αλλαγές αφήνοντας εκτός Μπενζεμά, Ρονάλντο, Ράμος, Μαρσέλο, Κροος και Μόντριτς. Ουσιαστικά τους στυλοβάτες της φετινής σεζόν. Δεν αλλάζει το 4-3-3 με Μαγιοράλ, Βάθκες και Ασένσιο να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα. Από τη μία η σκληροτράχηλη και διψασμένη Νουμάνθια. Από την άλλη η πεισμωμένη Ρεάλ, που θα παίξει με πολλές αλλαγές. Θα ποντάρω στον άσο με το χάντικαπ στο +2 που με πληρώνει με άσο, ισοπαλία ή ακόμα και νίκη της Ρεάλ με ένα γκολ διαφορά.

Σε ενδιαφέρει