Πονηρή αγωνιστική!

Πέντε ματς στο πρόγραμμα σήμερα για την Ευρωλίγκα.
daru bamb

Σε μια μέρα που δεν έχουμε πολύ μπάλα (καθόλου στην Ευρώπη) τι είναι αυτό που θα μας κρατήσει συντροφιά; Η Ευρωλίγκα! Συνολικά πέντε ματς για σήμερα με τους γηπεδούχους να είναι φαβορί σε όλες τις αναμετρήσεις. Είναι όμως έτσι;

Ανάλυση

Ούνικς – Ερ. Αστέρας

Η Ούνικς έκανε τεράστια έκπληξη μέσα στην Κωνσταντινούπολη, κερδίζοντας την Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Πασούτιν έκανε τη μεγαλύτερη ως τώρα έκπληξη της σεζόν στην διοργάνωση με τον Κιθ Λάνγκφορντ (ποιον άλλον) να είναι ο κορυφαίος. Σήμερα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο και ο Ορλάντο Τζάκσον, ενώ μπαίνει σε ρυθμούς και το έτερο απόκτημα της ομάδας, Λορέντζο Μπράουν. Ο Αστέρας από την άλλη, στο τελευταίο ματς έχασε από την Μπασκόνια με 63-70. Δείχνουν ότι χρειάζονται βελτίωση (ίσως και ενίσχυση) οι Σέρβοι που στην Αδριατική Λίγκα πάντως είναι στην κορυφή με 8-0 μετά τη νίκη επί της Παρτίζαν. Σήμερα ο Ράντονιτς καλείται να βρει λύση στο επιθετικό πρόβλημα που προέκυψε στο ματς με την Μπασκόνια, όπου τα επιθετικά black-out ήταν συχνό φαινόμενο. Δεν έγινε ξαφνικά ομαδάρα η Ούνικς επειδή κέρδισε την Φενέρ. Διπλό με +7.5.

Νταρουσάφακα – Μπάμπεργκ

Η Νταρουσάφακα συνεχίζει να κερδίσει εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα, αφού πέρασε από το Κάουνας με 80-83. Εντός έδρας είναι το πρόβλημα για την παρέα του Μπλατ, αφού μετράει 2 ήττες σε ισάριθμα ματς. Φαίνεται ότι θέλει χρόνο και δουλειά πάντως για να μπορέσει να φτιάξει την ομάδα που ονειρεύεται ο Μπλατ. Στο πρωτάθλημα, ένα σουτ του Γουοναμέικερ που δεν βρήκε στόχο στο τέλος, έδωσε τη νίκη στην Φενέρ στο μεγάλο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής. Η Μπάμπεργκ κέρδισε σ’ ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ως τώρα στην διοργάνωση απέναντι στη Μιλάνο. Η ομάδα του Τρινκιέρι χρειάστηκε δυο παρατάσεις για να πάρει το “ροζ φύλλο”. Στο πρωτάθλημα Γερμανίας έκανε πλάκα στην Μπάγερν του Σάσα Τζόρτζεβιτς και πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με 90-59. Σήμερα χρειάζεται να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης προκειμένου να έχει τύχη για τη νίκη μέσα στην Τουρκία. Δεν κοντράρω τη Νταρουσάφακα εντός. Κάπου θα κάνει τη νίκη. Πάω πάντως στο Over 160.5 αφού πιστεύω ότι οι δυο ομάδες θα παίξουν κοντά στους 85 πόντους. 

Μιλάνο – Εφές

Το Μιλάνο έχασε στην 2η παράταση μέσα στη Γερμανία σ’ ενα εντυπωσιακό παιχνίδι. Ο Γιάσμιν Ρέπεσα βλέπει τους παίκτες να βγάζουν αστάθεια σε κομβικά σημεία και είπε σε ανύποπτο χρόνο (πριν το ματς με την Τορίνο) ότι “αν δεν συγκεντρωθούν θα έχουμε πρόβλημα”. Όλοι ξέρουμε τι εστί Ρέπεσα άλλωστε. Στο Ιταλικό πρωτάθλημα παραμένει αήττητη και οδηγεί την κούρσα. Εκτός και πάλι ο Μάτσβαν με τον Ραντούλιτσα να σηκώνει το “βάρος” της ρακέτας. Η Εφές από την άλλη, μετά τη νίκη με τη Νταρουσάφακα έκανε ακόμα μια μεγάλη και οριακή νίκη, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Βέλιμιερ Περάσοβιτς δείχνει να έχει βρει ρυθμό και παιχνιδι με το παιχνίδι, το μπάσκετ που παίζει βελτιώνεται. Σήμερα πάει στην Ιταλία με σκοπό να δείξει ότι είναι ομάδα που θα παλέψει για την οχτάδα. Στη Μιλάνο ξαναέχουμε θέμα “Ρέπεσα”. Πιστεύω ότι αξίζει να ποντάρουμε το διπλό της Εφές, αφού η ομάδα του Περάσοβιτς δείχνει σε καλό τάιμινγκ. Παίζω επίσης το Over 9.0 του Ντάνστον. Τον περιμένω να βάλει διψήφιο απέναντι σε μια μέτρια άμυνα κοντά στο καλάθι.

Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις

Η Μπαρτσελόνα, η μισή Μπαρτσελόνα, έκανε “πλάκα” στη Ρεάλ την οποία κέρδισε με 85-75. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που δεν έχει βρει “την υγειά της” από την αρχή της σεζόν με τους τραυματισμούς. Αυτή ήταν η 2η μεγάλη νίκη στη σειρά για τους “μπλαουγκράνα” μετά το διπλό στο Ισραήλ απέναντι στη Μακάμπι. Τα προβλήματα που έχει ο Μπαρτζώκας είναι οι Ρίμπας, Λαουάλ, Ντόελμαν, Ναβάρο, Κλαβέρ. Η Ζαλγκίρις από την άλλη, έχασε ακόμα μια φορά (3η σερί), στην Ευρωλίγκα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Νταρουσάφακα να πάρει το “ροζ φύλλο” απέναντι στους Λιθουανούς. Στο πρωτάθλημα Λιθουανίας τα πάει πολύ καλύτερα πάντως, αφού με ρεκόρ 9-1 είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Στοιχηματικά είναι δύσκολο ματς. Η Μπαρτσελόνα θα κερδίσει, όμως οι πολλές απουσίες της μας οδηγούν στο “πάσο”. “Μυρίζει” under αλλά με μισή ομάδα έβαλε 85 στη Ρεάλ. Σκέψη για ατομικά με το Over των Περπέρογλου, Τόμιτς.

Τα προγνωστικά μου

Ώρα Αγώνας Σημείο Ιστοσελίδα Απόδοση
18:00 Ούνικς – Ερ. Αστέρας (+7.5) 2 Stoiximan 2.02
19:00 Νταρουσάφακα – Μπάμπεργκ Over 160.5 Stoiximan 2.02
21:45 Μιλάνο – Εφές 2 Stoiximan 2.25

Σε ενδιαφέρει