Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις Κάουνας

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην Ευρωλίγκα θέλει να πετύχει ο Παναθηναϊκός, αλλά το έργο του δεν θα είναι καθόλου εύκολο κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας.
pao zalgiris

Έκανε το αυτονόητο στην έδρα του κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε με 98-83 το βράδυ της Τετάρτης, αλλά δεν είναι όλα ρόδινα, αφού ούτε η νίκη ήταν τόσο εύκολη, ούτε η εμφάνιση τόσο εμφατική, όσο μπορεί να φανερώνει η διαφορά των 15 πόντων. Με την έναρξη της 4ης περιόδου ήταν πίσω στο σκορ και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε πραγματικά καλή άμυνα, που μέσω αυτής μπόρεσε να πάρει τελικά τη νίκη. Το καλό για τους «πράσινους» είναι ότι βελτιώνουν τη συμπεριφορά τους κάτω από τη ρακέτα και κυρίως στον τομέα των ριμπάουντ. Τόμας, Παπαπέτρου, Καλάθης και Παπαγιάννης ξεχώρισαν, με τον τελευταίο να κάνει ίσως το καλύτερό του παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα.

Κάτι φαίνεται να αλλάζει για τη Ζαλγκίρις Κάουνας και το κυριότερο να αλλάζει προς το καλύτερο, κάτι που μεταφράζεται σε αποτελέσματα και αγωνιστική παρουσία. Νοέμβρη-Δεκέμβρη κατέγραψε εννιά συνεχόμενες ήττες, αλλά πλέον έχει αρχίσει να απαντά και κυρίως να παίζει κανονικό μπάσκετ. Τρίτη νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς, αυτή τη φορά κόντρα στον εξαιρετικά φορμαρισμένο Ερυθρό Αστέρα και μάλιστα εκτός έδρας με 76-70. Μέσα από την άμυνά τους, οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους βρήκαν ρυθμό και έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας πήρε τη νίκη. Πολύ καλός ο Λεκάβιτσιους με 17 πόντους, που τώρα επιστρέφει κόντρα στην ομάδα την οποία βρισκόταν δύο χρόνια.

Σε ενδιαφέρει