Νιούκαστλ – Έβερτον

Nα επιστρέψουν στις νίκες θέλουν οι γηπεδούχοι, για δεύτερο σερί τρίποντο με τον Αντελότι στον πάγκο πάνε οι φιλοξενούμενοι.
Newcastle Everton

Τη βαριά ήττα με 4-1 στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε η Νιούκαστλ στη Boxing Day. Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν στο 17′ δεν άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι γύρισαν το ματς και έκλεισαν το ημίχρονο με 3-1. Στην επανάληψη ήρθε άλλο ένα γκολ για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο φέρνει τις “καρακάξες” στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη. Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο κόουτς Στιβ Μπρους με τα λάθη των παικτών του και σήμερα επιθυμεί να δει βελτίωση. Στα αγωνιστικά, λογικά επιστρέφουν ο μέσος Κι και οι αμυντικοί Μανκίγιο και Ντάμετ που έλειψαν από το τελευταίο, ενώ κάποιες ελπίδες έχει και ο έτερος αμυντικός Κλαρκ. Εκτός παραμένουν ο ο μέσος Ρίτσι, ο μεσοεπιθετικός Σεντ-Μαξιμέν και ο αμυντικός Λασέλ.

Ένα γκολ στο 80′ έφτασε στην Έβερτον για να φύγει νικήτρια στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στη Μπέρνλι. Έτσι, το ντεμπούτο του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο συνδυάστηκε με επιτυχία για τα “ζαχαρωτά”, η οποία ήρθε μετά από δύο σερί ισοπαλίες. Ικανοποιημένος δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός από τους παίκτες του, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στη συνέχεια. Σήμερα, οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να κάνουν το 2/2 με το νέο προπονητή και αν γίνει θα είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει μετά τους Τζόε Ρόιλ το 1994 και τον Ντέβιντ Μόγιες το 2002! Στο αγωνιστικό μέρος, τραυματίες είναι οι μέσοι Σνάιντερλεν, Γκόμεζ, Γκμπαμέν και ο μεσοεπιθετικός Ιγουόμπι, ενώ ο Αντσελότι προανήγγειλε αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Σε ενδιαφέρει