Μπαρτσελόνα – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση για τον 6ο όμιλο, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε περίεργη κατάσταση και την Ντόρτμουντ κυρίως να μην πείθει.
Μπαρτσελόνα – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ζορίστηκε αρκετά η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Λεγκανές για το πρωτάθλημα, κάτι που συνηθίζει φέτος όταν παίζει μακριά από την έδρα της. Η Λεγκανές προηγήθηκε στο ημίχρονο με 1-0, όμως στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Βαλβέρδε ανέβασε στροφές κι έκανε την ανατροπή με 1-2. Πάντως και στο Champions League την περασμένη αγωνιστική δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στη Σλάβια Πράγας κι έμειναν ξανά στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που περιέπλεξε τα πράγματα. Απόψε θέλουν την νίκη για να προκριθούν ως πρώτοι, όμως σε περίπτωση ήττας τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο και κινδυνεύει ακόμα και η δεύτερη θέση. Πολλά προβλήματα στην άμυνα καλείται να διαχειριστεί ο Βαλβέρδε, με τον Πικέ να είναι τιμωρημένος και τους Άλμπα και Σεμέδο να είναι τραυματίες.

Δύσκολα τα πράγματα και για την Ντόρτμουντ, η οποία λαχτάρησε κόντρα στην ουραγό του πρωταθλήματος Πάντερμπορν. Η ομάδα του Φαβρ βρέθηκε να χάνει με 0-3 στην έδρα της από το πρώτο ημίχρονο και τα γιουχαρίσματα του κόσμου ήταν εκκωφαντικά. Στο δεύτερο ευτυχώς η ομάδα ξύπνησε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελικό 3-3. Πλέον οι Βεστφαλοί υποχώρησαν στην 6η θέση, ενώ το κλίμα στην ομάδα είναι αρκετά περίεργο με την καρέκλα του Φαβρ να τρίζει. Στην Ευρώπη πάντως η ομάδα δείχνει να τα πηγαίνει καλύτερα, με την νίκη επί της Ίντερ (3-2) να δίνει ψυχολογία στους παίκτες. Θέλει να πάρει κάτι θετικό απόψε, όμως η αλήθεια είναι πως δεν πείθει ιδιαίτερα. Μεγάλη απώλεια για την Ντόρτμουντ απόψε ο βασικός φορ Αλκάθερ, ενώ θα απουσιάζει και ο Λάρσεν λόγω ίωσης.

Σε ενδιαφέρει