Μπενφίκα – Λιόν

Θέλει να σπάσει το ρόδι η Μπενφίκα σε ένα πολύ περίεργο παιχνίδι, λόγω των αλλαγών που έχουν σημειωθεί εσχάτως στη Λιόν.
benfica lyon

Επιστροφή στη δράση μετά τη διακοπή για την Μπενφίκα, χωρίς όμως να έχει κάποια σοβαρή αγωνιστική υποχρέωση, αφού στην Πορτογαλία έπαιξαν Κύπελλο, με τους «μεγάλους» να παίζουν με συλλόγους από μικρότερες κατηγορίες. Αυτό έγινε και με την Μπενφίκα, καθώς αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κόβα Πιεντάντε και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να πάρει τη νίκη με 4-0. Λίγο στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε, καθώς σκόραρε στις καθυστερήσεις, αλλά στο δεύτερο μέρος μάλλον βρήκε και ρυθμό, σκοράροντας τρία γκολ, παίρνοντας πολύ εύκολα την πρόκριση. Τώρα το θέμα είναι να δείξει καλύτερο πρόσωπο στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μετράει δύο ήττες στα ματς που έχει δώσει και κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την τρίτη θέση, σε έναν εξαιρετικά ισορροπημένο όμιλο. Τίποτα το ιδιαίτερο στο κομμάτι των απουσιών.

Μία χρονιά που όλοι περίμεναν ότι θα υπάρχουν ζητήματα στην αρχή λόγω της σχεδόν αφελούς επιλογής να εμπιστευθούν την τεχνική ηγεσία σε έναν εντελώς άπειρο προπονητή, όπως ο Σιλβίνιο, αλλά η Λιόν μάλλον τα πηγαίνει ακόμα χειρότερα από όσο θα περίμενε. Μετά την ήττα στο ντέρμπι από τη Σεντ Ετιέν έδωσε τα ηνία στον Ρούντι Γκαρσιά, που είναι ικανότατος, ωστόσο το ντεμπούτο του κόντρα στην Ντιζόν δεν ήταν θετικό. Εντός έδρας με έναν σχετικά βατό αντίπαλο, αλλά έμεινε στο 0-0 και συμπλήρωσε οχτώ παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Φαίνεται αρκετά αδούλευτη η ομάδα, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας και του γκολ. Μεγάλο ελαφρυντικό για την ατυχή πρεμιέρα του, η απουσία του Μέμφις Ντεπάι, που είναι ο μεγαλύτερος δημιουργικός πόλος της ομάδας. Πάντως στο Τσάμπιονς Λιγκ μια χαρά τα καταφέρνει, αφού, καθώς με το διπλό στη Λειψία ρέφαρε την εντός έδρας ισοπαλία με τη Ζενίτ και έχει 4 βαθμούς τώρα. Στην αποστολή ο Ντεπάι και ο μπακ Ντιπουά, άγνωστο όμως αν θα είναι 100% έτοιμοι.

Σε ενδιαφέρει