Λειψία – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Ισχυρό φαβορί η Λειψία κόντρα στη Ζενίτ, αλλά η απόδοσή της το τελευταίο διάστημα δεν συνάδει με τις αποδόσεις που προσφέρονται.
leipzig zenit

Είναι σε κρίση; Ο ίδιος ο προπονητής της Λειψίας, Γιούλιαν Νάγκελασμαν, δεν αποδέχεται αυτούς τους ισχυρισμούς τους οποίους υποστηρίζουν τα ΜΜΕ στη Γερμανία. Ο λόγος είναι ότι μετά το νικηφόρο σερί στην αρχή της σεζόν, έχουν ακολουθήσει προβληματικές εμφανίσεις που παράλληλα δεν συνοδεύονται από θετικά αποτελέσματα. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα ήταν το πρώτο μετά τη διακοπή, η οποία φάνηκε να μην αλλάζει σε κάτι τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί. Αντίπαλός της η εξαιρετική τη φετινή σεζόν, Βόλφσμπουργκ. Μπόρεσε στο 54’ να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και να πετύχει το 1-0, αλλά στο 82’ δέχθηκε την ισοφάριση, εξέλιξη δίκαιη βάσει της εικόνας του ματς. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει μία νίκη, εκτός έδρας με την Μπενφίκα και μία ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Λιόν με 2-0 εντός έδρας. Εκτός ο βασικός στόπερ, Κονατέ όπως και ο επιθετικός Σικ.

Ο περσινός μεγάλος στόχος για τη Ζενίτ ήταν η επιστροφή στους τίτλους και το πέτυχε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οπότε, φέτος ο πήχης έχει ανέβει και γιατί όχι, αφού έχει το μπάτζετ και το ρόστερ για να αντέξει σε όλες τις διοργανώσεις, στοχεύοντας στη διατήρηση των κεκτημένων και στην ευρωπαϊκή διάκριση. Το πλάνο φαίνεται να βγαίνει, καθώς στο πρωτάθλημα είναι στην κορυφή και μάλιστα διέλυσε στο υποτιθέμενο ντέρμπι για την πρώτη θέση τη Ροστόφ με το επιβλητικό 6-1, με τον Τζιούμπα να κάνει χατ-τρικ. Την ίδια ώρα έχει ήδη 4 βαθμούς στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας ισοπαλία στη Γαλλία κόντρα στη Λιόν και νικώντας στην Αγία Πετρούπολη την Μπενφίκα με το άνετο 3-1. Σε ό,τι αφορά το αποψινό, εκτός είναι ο Μάλκομ που θα επιστρέψει με το νέο έτος.

Σε ενδιαφέρει