Χάποελ Ιερουσαλήμ – ΑΕΚ

Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για την ΑΕΚ στο Ισραήλ κόντρα σε μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες της διοργάνωσης, Χάποελ Ιερουσαλήμ.
hapoel aek

Πρόκειται για μια φύσει επιθετική ομάδα η Χάποελ Ιερουσαλήμ, αλλά παρά το γεγονός αυτό, κατάφερε να επικρατήσει την πρώτη αγωνιστική του BCL της Μπαντίρμα (πρώην Μπάνβιτ) μέσα στην Τουρκία με μία εξαιρετική αμυντική εμφάνιση. Νίκησε με 73-69 σε μία δύσκολη έδρα κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα και άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της σε μια διοργάνωση που θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα στην επίθεση, κάτι που αποδεικνύουν οι 89,3 πόντοι μέσο όρο στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, εκεί που μετρά 3 νίκες σε ισάριθμα ματς. Επιπλέον, προπονητής της ομάδας είναι ο Όντετ Κάτας, ενώ από το ρόστερ της ξεχωρίζουν ο Τζέιμς Φελντέιν που έπαιξε στον Παναθηναϊκό και ο γιος του Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ, που είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ.

Κάτι δεν πάει καλά στην ΑΕΚ κι αυτό φωνάζει μέχρι τώρα με την παρουσία της. Ακόμα μία ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά ακόμα πιο οδυνηρή, αφού ήρθε εντός έδρας από το Περιστέρι. Ηττήθηκε στη διαδικασία της παράτασης με σκορ 91-90, σε ένα ματς που διαμαρτυρήθηκε και διαμαρτύρεται ακόμα για τη διαιτησία, έχοντας ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μέσω βίντεο και ένστασης κατά του κύρους του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση ήταν η τρίτη ήττα της σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα, οπότε δεδομένα κάτι δεν πάει καλά. Τουλάχιστον, στο BCL που στοχεύει στην κατάκτησή του, είχε πολύ εύκολο έργο κόντρα στην Πο Ορτέζ την οποία διέλυσε στο ΟΑΚΑ με 102-82, σε ένα ματς που είχε 15/31 τρίποντα και το είχε καθαρίσει ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο, εδραιώνοντας διαφορές 20 πόντων. Μοναδικός απόντας ο Γιάνκοβιτς.

Σε ενδιαφέρει