Μποταφόγκο – Ατλέτικο Μινέιρο

Τρόπο να επιστρέψουν στις νίκες θέλουν Μποταφόγκο και Ατλέτικο Μινέιρο, που αναλώνονται σε μια πορεία στη μέση της βαθμολογίας.
botafogo mineiro

Νίκη πλέον αγνοείται για την Μποταφόγκο, που έχει να πάρει τρίποντο εδώ και τρεις αγωνιστικές. Απέτυχε να πάρει το οτιδήποτε στο εκτός έδρας με την Κορίνθιανς (2-0), απέτυχε να επικρατήσει εντός έδρας της Σαπεκοένσε (0-0), γεγονός που έφερε μπόλικη μουρμούρα. Στο τελευταίο πολύ δύσκολο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Ιντερνασιονάλ, που ήταν ούτως ή άλλως πάνω από τις δυνατότητές της, ηττήθηκε μεν 3-2, αλλά πραγματοποίησε μία αξιόμαχη εμφάνιση. Βέβαια, το αγωνιστικό έρχεται σε δεύτερη μοίρα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, με τις πρώτες σκέψεις να είναι η παραχώρηση ποδοσφαιριστών και κατά δεύτερον η μετακόμιση στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια για περισσότερα έσοδα. Εκτός ο βασικός κίπερ, Ρομπέρτο Φερνάντες που είναι με την εθνική Παραγουάης, όπως και ο βασικός στόπερ, Γκραμπιέλ, αφού ανήκε στην Ατλέτικο Μινέιρο.

Ήθελε να σπάσει αυτό το «μία-μία» που έχει κάνει στα τελευταία ματς η Ατλέτικο Μινέιρο στο εκτός έδρας κόντρα στην Κορίνθιανς, αλλά δεν μπόρεσε τελικά να πάρει το παραμικρό γιατί την πάτησε η ίδια, αφού δέχθηκε το γκολ στο 89’ και έπειτα από έντονη πίεση που της ασκήθηκε. Γενικότερα, υπάρχει μία γκρίνια για παίκτες και την απόδοση της ομάδας. Από εκεί και πέρα, προκρίθηκε στην επόμενη φάση («16») του Κόπα Σουνταμερικάνα επικρατώντας της αποψινής αντιπάλου με δύο νίκες (0-1, 2-0). Εκτός με πρόβλημα τραυματισμού ο τερματοφύλακας, Βίκτορ και ο μπακ, Γκούγκα.

Σε ενδιαφέρει