Γαλλία – Λιθουανία

Μεγάλο παιχνίδι για τον 12ο όμιλο, με τον νικητή να παίρνει σοβαρό πλεονέκτημα για πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.
gallia lithouania

Πολύ καλή η πορεία της Γαλλίας μέχρι στιγμή στο Μουντομπάσκετ. Αν εξαιρέσουμε το δεύτερο ημίχρονο με τους Γερμανούς, όπου τα χρειάστηκαν, οι Γάλλοι δεν έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Πάντως απόψε θα έχουν δύσκολο έργο κόντρα στην άκρως ανταγωνιστική Λιθουανία και θα πρέπει να παρουσιάσουν τον καλό τους εαυτό, αν θέλουν να πάρουν κάτι θετικό από την αναμέτρηση. Η Γαλλία σίγουρα δεν είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης, όμως είναι μία δυνατή και υπολογίσιμη ομάδα με αξιοπρεπέστατο ρόστερ. Δεν είναι βέβαια το ίδιο έμπειρη με τους Λιθουανούς που έχουν πολύ περισσότερες παραστάσεις και μένει να δούμε πως θα ανταπεξέλθουν στη σημερινή αναμέτρηση.

Έχασε την τελευταία στιγμή το απόλυτο η Λιθουανία, καθώς ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική από τους Αυστραλούς αν και πάλεψε στο παιχνίδι μέχρι τέλους. Πολύ σημαντικό το σημερινό παιχνίδι κόντρα στους Γάλλους, αφού σε περίπτωση ήττας θα αποχαιρετίσουν τη διοργάνωση. Διαθέτουν ποιοτικότατο ρόστερ, με πολύ δυνατούς ψηλούς, ενώ και η εμπειρία των παικτών είναι ένα πολύ δυνατό όπλο στα χέρια του Αντομάιτις. Στην περιφέρεια πάντως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τους Λιθουανούς, καθώς οι Γάλλοι έχουν παίκτες όπως οι Φουρνιέ και Ντε Κολό. Αν η Λιθουανία παρουσιαστεί σοβαρή όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα σήμερα.

Σε ενδιαφέρει