ΑΕΚ – Χολαργός

Τρίτο ματς στη σειρά ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Χολαργό, με το τελευταίο και κρίσιμο παιχνίδι να πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ.
aek hola

Το μπαράζ των αρνητικών εμφανίσεων για την ΑΕΚ συνεχίζεται. Κι αν τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρχε η δικαιολογία ότι υπήρχαν αρκετές απουσίες, κόντρα στον Χολαργό δεν υφίσταται τίποτα τέτοιο. Η «Ένωση» αντιμετώπιζε μια ομάδα της οποίας οι παίκτες ετοιμάζονταν για πάρτι αποχαιρετισμού και για παραλίες και τελικά ηττήθηκε με κατεβασμένα χέρια (88-72) και η διαφορά την κολακεύει, αφού έφτασε μέχρι και στους 23 πόντους. Εκτός τόπου και χρόνου οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι, με τον Ιταλό τεχνικό μετά τον αγώνα να τους κρατάει στο ΟΑΚΑ για να δουν το βίντεο του ματς. Η πρώτη περίοδος του ματς ολοκληρώθηκε στο 24-13, ενδεικτικό ότι ποτέ η ΑΕΚ δεν μπήκε στις απαιτήσεις του ματς. Διασώθηκε κάπως ο Χάντερ με 15 πόντους, αλλά έχει μείνει μόνος του να παλεύει για ριμπάουντ και μάχες κάτω από τη ρακέτα. Σήμερα καλείται να τελειώσει τη σειρά, ειδάλλως μπορεί να κινδυνεύσει και η ευρωπαϊκή της συμμετοχή.

Μια εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτή που παρουσιάστηκε στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, ο Χολαργός διέλυσε την ΑΕΚ. Όχι απλά επικράτησε με 88-72, αλλά δεν άφησε οποιοδήποτε περιθώριο στην «Ένωση» να διεκδικήσει τον αγώνα, καθώς μετά το 24-13 της πρώτης περιόδου, η διαφορά συνεχώς αυξανόταν, παρά το αντίθετο, που θα περίμενε κανείς. Κι όλα αυτά, χωρίς τον καλύτερο παίκτη της ομάδας, Βλάντο Γιάνκοβιτς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης Λυκογιάννης μετά το τέλος του αγώνα αποκάλυψε ότι είχε προγραμματιστεί ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι, αφού υπολόγιζαν ότι αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Τελικά και τη νίκη πήραν και το αποχαιρετιστήριο πάρτι έκαναν χθες το βράδυ, δείγμα του ευχάριστου κλίματος που επικρατεί. Τρομερή υπεροχή στα ριμπάουντς (35-27). Τάλτον και Χόκινς είχαν από 18 πόντους, Φιτζπάτρικ και Αγκμπελέσε 13 και 10 αντίστοιχα, ενώ σε πολύ ρηχά νερά κινήθηκε ο Λαβ με μόλις 6 πόντους. Απίθανο να αγωνιστεί ο Γιάνκοβιτς και στο ΟΑΚΑ.

Σε ενδιαφέρει