Ντόρτμουντ – Φορτούνα Ντίσελντορφ

Κανένα αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν υπάρχει για την Ντόρτμουντ, αν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει στον τίτλο.
dortmund fortuna

Ένα μικρό θαύμα περιμένει η Ντόρτμουντ για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή έφτασε να προηγείται ακόμη και με επτά πόντους επί της Μπάγερν, αλλά με συνεχόμενες γκέλες στο δεύτερο γύρο, απώλεσε αυτό το προβάδισμα. Σήμερα μόνο η νίκη την κρατάει στο κόλπο του τίτλου, ενώ παράλληλα θα έχει το μυαλό της και στη Λειψία, όπου με διπλό της Μπάγερν, χάνει οριστικά την κούπα.

Αν μειώσει τη διαφορά έστω στους δύο πόντους σήμερα, θα τα παίξει όλα για όλα στην τελευταία αγωνιστική, όπου θα χρειάζεται διπλό δικό της στην έδρα της Γκλάντμπαχ και παράλληλα διπλό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης επί της Μπάγερν στο Μόναχο. Η έδρα της είναι η καλύτερη στο πρωτάθλημα, με 13 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα σε 16 ματς. Πάντως, όταν προηγείται με 2-0 στη Βρέμη και δέχεται την ισοφάσιση από τον 42χρονο Πιζάρο, δεν δικαιούται να ομιλεί για πρωτάθλημα.

Οι Ρόις και Βολφ είναι τιμωρημένοι για σήμερα, αλλά τουλάχιστον επιθετικά, έχει επιλογές η Ντόρτμουντ. Ο Πάκο Αλκάθερ είναι στην κορυφή της επίθεσης, ενώ η τριάδα πίσω του θα αποτελείται από τους Σάντσο, Γκέτσε και Πούλισιτς.

Η Φορτούνα παίζει χωρίς άγχος τελευταία και αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Μακριά από την έδρα της έχει τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες σε 16 αγώνες. Φυσικά δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, αλλά σίγουρα στη Γερμανία αυτά δεν παίζουν ρόλο. Οι ομάδες έχουν μάθει να τα δίνουν όλα για τη νίκη και προπάντων το θέαμα.

Σε ενδιαφέρει