Γκρέμιο – Ουνιβερσιντάντ Κατόλικα

Τελευταία αγωνιστική στον 8ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Γκρέμιο και την Ουνιβερσιντάντ Κατόλικα να δίνουν τελικό για την πρόκριση μέσω της 2ης θέσης.
gremio universidadcatolica

Τρομερή εμφάνιση γα την Γκρέμιο, καθώς επικράτησε με ευκολία τελικά της Λιμπερτάδ με 2-0 και πλέον με αυτό το αποτέλεσμα είναι σε θέση ισχύος για την πρόκρισή της στη φάση των «16». Πλέον, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον όμιλο, στο ματς με την Ουνιβερσιντάντ θα παίξει για δύο αποτελέσματα, αφού ακόμα και με ισοπαλία ευνοείται. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, ο προπονητής της ομάδας, Ρενάτο Πορταλούπι, αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με αρκετές αλλαγές κόντρα στη Φλουμινένσε και ηττήθηκε, έπειτα από διακύμανση γκραν-γκινιόλ. Στο 22’ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0, στο 41’ οι φιλοξενούμενοι είχαν κάνει το 3-2 και μέχρι το 72’ είχαν κάνει το 3-4. Η Γκρέμιο ισοφάρισε στο 84’ και τελικά η Φλου πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις, με το τελικό 4-5. Εκτός ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Ντιέγκο Ταρντέλι, με πρόβλημα τραυματισμού.

Έχει βάλει τα χέρια της κι έχει βγάλει τα μάτια της η Ουνιβερσιντάντ και πλέον είναι σε μειονεκτική θέση για την πρόκριση. Ήταν καλύτερη κόντρα στη Λιμπερτάδ και ηττήθηκε, ήταν καλύτερη με τη Ροζάριο, αλλά έμεινε στο 1-1 σε ένα αποτέλεσμα σαν ήττα, καθώς δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 80’ με αυτογκόλ και πλέον πάει στη Βραζιλία για να παίξει για τη νίκη και μόνο. Τα πεπραγμένα της στο πρωτάθλημα είναι καλύτερα, αφού βρίσκεται στην 1η θέση της κατάταξης, ωστόσο προέρχεται από ήττα κόντρα στην Ο’ Χίγκινς για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Επανέρχονται στη βασική ενδεκάδα οι Πους και Σάες, που δεν έπαιξαν στο ματς με την Ο’ Χίγκινς.

Σε ενδιαφέρει