Άρης – Ρέθυμνο

Μόνο το Ρέθυμνο ενδιαφέρεται για το ματς κι ο Άρης θα παίξει για το γόητρο.

Η διοίκηση του Άρη υποσχέθηκε στους Αμερικανούς οτι θα τακτοποιηθούν οι οφειλές και αυτοί σταμάτησαν την αποχή από τις προπονήσεις. Πρόκειται για τους ΜακΓκί, Χάρις, Κάιζερ και Μπελ, οι οποίοι αποτελούν και τον κορμό της ομάδας του Καστρίτη. Οι Βουλγαρόπουλος, Μποχωρίδης και Αγγέλου ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και λογικά δεν θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους.

Κίνητρο δεν υπάρχει για τους Θεσσαλονικείς, καθώς δεν έχουν ελπίδες για τα πλέι οφ, ενώ εδώ και μερικές αγωνιστικές, εξασφάλισαν και την παραμονή τους στην κατηγορία. Παρόλα αυτά, όταν ο Άρης παίζει μέσα στο Nick Galis Hall, είναι πάντα σοβαρός και δεν πρέπει κανείς να τον υποτιμά.

Ο Λάκι Τζόουνς είναι ο κορυφαίος παίκτης του για φέτος, αν και άργησε να “πάρει μπρος”. Οι Μπελ, Χάρις και ΜακΓκι είναι φυσικά άξιοι συμπαραστάτες του Τζόουνς, ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης αποτελεί το βαρόμετρο της ομάδας, με πάνω από 11 πόντους κατά μ.ο., στην πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του. Μπορεί ο Άρης να μην έκανε σπουδαία πράγματα φέτος, όμως στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν πως του χρόνου, οι νεαροί παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής, θα είναι πολύ καλύτεροι και θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας.

Το Ρέθυμνο έκανε εξαιρετικό τελείωμα στη σεζόν. Στην 21η αγωνιστική κανείς δεν περίμενε οτι η ομάδα της Κρήτης μπορεί να σωθεί φέτος. Όμως, έκανε το τέσσερα στα τέσσερα έως την 25η αγωνιστική, κερδίζοντας εκτός τις Κύμη και Ήφαιστο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στη σωτηρία. Για να μην πέσουν, θα πρέπει είτε να κερδίσουν τον Άρη, είτε η Κύμη να μην κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων την φετινή σεζόν είναι ο Στιβ Μπαρτ. Ο βραχύσωμος Αμερικανός έχει πάρει την ομάδα στις πλάτες του και με καθοριστικά καλάθια σε κρίσιμα σημεία των αγώνων, φαίνεται πως θα την κρατήσει στην κατηγορία. Πολύ καλός και ο Χίκι, ο οποίος έχει πάνω από 11 πόντους κατά μ.ο. στα παιχνίδια που έχει παίξει.

Σε ενδιαφέρει