Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα

Μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση έχει η Μπάρτσα. Ψάχνει το θαύμα η Λίβερπουλ.
liverpool barcelona

Η Λίβερπουλ κινδυνεύει να τα χάσει όλα, παρά την ομολογουμένως εκπληκτική χρονιά που έχει κάνει φέτος. Στο πρωτάθλημα, είναι πίσω από τη Σίτι και μένει μόλις μια αγωνιστική, οπότε είναι εξαιρετικά απίθανο να αλλάξει κάτι. Και φυσικά στο Champions League έχει χάσει 3-0 στην Καταλονία και θα πρέπει να κάνει εξωπραγματικό παιχνίδι για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ.

Αν τουλάχιστον έβαζε ένα γκολ στην Ισπανία, θα έχει πολύ περισσότερες ελπίδες. Αλλά κυρίως οι Σαλάχ και Μανέ, έχασαν πολύ σημαντικές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα το μηδέν ενεργητικό να μείνει ως το τέλος. Οι οπαδοί της ομάδας θα δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ, αλλά ο Κλοπ είναι στη δυσάρεστη θέση να έχει τραυματίες τους δύο καλύτερους παίκτες του στην επίθεση, τους Σαλάχ και Φιρμίνιο. Κι άντε να βάλεις τουλάχιστον τρία γκολ στην Μπαρτσελόνα, χωρίς αυτούς τους δύο.

Αλλά και να κάνει την υπέρβαση, πετυχαίνοντας τα τρία γκολ που χρειάζεται, θα καταφέρει να μην δεχτεί ούτε ένα γκολ; Γιατί αν βάλει η Μπάρτσα ένα τέρμα, τότε η Λίβερπουλ θα χρειάζεται πέντε για να προκριθεί. Λογικά, οι Σακίρι και Οριτζί θα είναι οι αντικαταστάτες των Σαλάχ και Φιρμίνιο. Ο Αιγύπτιος έχει κάποιες ελπίδες συμμετοχής, αλλά κατά 99% είναι εκτός. Νοκ άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν είναι και ο Ναμπί Κεϊτά, οπότε στο κέντρο είναι μετρημένα τα κουκιά. Οι Φαμπίνιο, Χέντερσον και Βαϊνάλντουμ θα προσπαθήσουν να πιέσουν πολύ τους αντίπαλους και παράλληλα να δημιουργήσουν.

Το τελικό 3-0 του πρώτου αγώνα κολακεύει την Μπαρτσελόνα. Αυτά είναι ματς για μεγάλους παίκτες και οι Καταλανοί ευτυχούν να έχουν τον τεράστιο Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή τους. Ο Αργεντινός πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δημιούργησε και τελείωσε το δεύτερο γκολ και γενικότερα όταν χρειάστηκε, ήταν εκείνος που οδήγησε τους Ισπανούς.

Στο πρωτάθλημα έπαιξε με τα δεύτερα κόντρα στη Θέλτα, με αποτέλεσμα να χάσει το ματς, οπότε οι βασικοί θα είναι ξεκούραστοι κόντρα στη Λίβερπουλ. Οι Ραφίνια και Ντεμπελέ είναι εκτός αποστολής, ενώ ο Βαλβέρδε σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει το 4-3-3, μετατρέποντάς το σε 4-4-2. Οι Μέσι και Σουάρες θα είναι στην επίθεση και πίσω τους οι Κουτίνιο, Ράκιτιτς. Οι Μπουσκέτς και Βιντάλ θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, προσπαθώντας να χαλάσουν το παιχνίδι της Λίβερπουλ.

Σε ενδιαφέρει