Μίλγουολ – Μπρίστολ Σίτι

Σώθηκε οριστικά η Μίλγουολ, οπότε μόνο η Μπρίστολ Σίτι έχει βαθμολογικό κίνητρο για σήμερα.
Μίλγουολ – Μπρίστολ Σίτι

Κυρίως χάρη στην καλή της έδρα, η Μίλγουολ κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Μέσα στο γήπεδό της πήρε τους 30 από τους 44 βαθμούς της και μια αγωνιστική πριν τη λήξη δεν έχει κανένα άγχος. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια της έχασε μόνο μια φορά, μετρώντας μία νίκη και τρεις ισοπαλίες.

Ο τεχνικός της ομάδας, Νιλ Χάρις, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη σημαντική επιτυχία της παραμονής και κάνει πλέον τα πλάνα του για τη νέα σεζόν. Τα παιχνίδια της είναι κλειστά συνήθως, έχοντας έξι συνεχόμενα Under. Σήμερα θα παίξει χωρίς άγχος και αυτό μπορεί να είναι καθοριστικό, όσον αφορά την απόδοσή της. Λογικά θα επιστρέψει ο βασικός στόπερ Χάτσισον, που έλειψε τις προηγούμενες αγωνιστικές, ενώ σίγουρα εκτός είναι οι Τόμπσον, Γουάλας και Μπράντσο. Ο προπονητής σκέφτεται να κάνει κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, για να δώσει την ευκαιρία και σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Η Μπρίστολ Σίτι δεν έχει κερδίσει κανένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της. Λογικό είναι λοιπόν να είναι πλέον αουτσάιντερ για τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου. Η ομάδα του Μπρίστολ είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή και “κυνηγάει” την έκτη θέση, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Ντέρμπι με 70. Ενδιάμεσά τους, με 70 πόντους είναι η Μίντλεσμπρο, η οποία όμως έχει και ένα ματς παραπάνω.

Επομένως, αν η Σίτι δεν κερδίσει σήμερα, τότε τελειώνουν τα πάντα γι’ αυτήν και απλά θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να κλείσει οριστικά το πρωτάθλημα. Ενδιαφέρον στατιστικό για την Μπρίστολ, ότι μακριά από το γήπεδό της έχει περισσότερες νίκες από ότι εντός έδρας. Αυτό οφείλεται στον τρόπο παιχνιδιού της, αφού της αρέσει να παίζει στην αντεπίθεση.

Στα τελευταία δεκατέσσερα παιχνίδια τους, οι φιλοξενούμενοι έχουν κάνει μόλις τρεις νίκες. Οπότε, αν μπουν στα πλέι οφ, θα οφείλεται στην εξαιρετική πορεία που έκαναν στο πρώτο μισό της σεζόν. Όμως, η πορεία δείχνει πως λογικά δεν θα τα καταφέρουν. Ακομη κι αν κερδίσει η Μίλγουολ σήμερα, θα πρέπει τόσο η Ντέρμπι, όσο και η Μίντλεσμπρο, να μην κάνουν το δύο στα δύο, ώστε να τις περάσει στη βαθμολογία. Άρα δεν εξαρτάται και από την ίδια τη Σίτι.

Οι Σεμενιό, Μπέικερ, Φίλντινγκ, Ο’ Ντάουντα, Κόρεϊ και Σμιθ είναι εκτός για σήμερα.

Σε ενδιαφέρει