Νυρεμβέργη – Μπάγερν Μονάχου

Έτοιμη να ρίξει τη χαριστική βολή είναι η Μπάγερν Μονάχου μετά τη χθεσινή ήττα της Ντόρτμουντ, αποκτώντας μεγάλο προβάδισμα αν επικρατήσει στην έδρα της Νυρεμβέργης.
Νυρεμβέργη – Μπάγερν Μονάχου

Μάλλον απλά πρέπει να περιμένει το… μοιραίο η Νυρεμβέργη. Παρά το γεγονός ότι το προσπάθησε και αν μη τι άλλο πάλεψε στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ηττήθηκε με 2-0 δείχνοντας ότι το μόνο που μπορούσε να καταφέρει ήταν να περιορίσει το εύρος της βέβαιης ήττας της σε νορμάλ επίπεδα. Έτσι, λοιπόν, μετά τη χθεσινή νίκη της Στουτγάρδης και με τη δική της μόλις μία νίκη στα τελευταία 9 παιχνίδια, η Νυρεμβέργη είναι στο -6 από τη θέση του μπαράζ παραμονής και με δεδομένο ότι σήμερα αντιμετωπίζει την Μπάγερν, το πράγμα δεν γυρίζει. Αυτό που πρέπει να της πιστωθεί είναι το γεγονός ότι παρουσιάζεται καλύτερη αμυντικά, αλλά δεν έχει την ποιότητα για να ελπίζει σε κάτι παραπάνω πέρα από αυτό. Τίποτα το σπουδαίο από απουσίες, ό,τι καλύτερο έχει, θα το ρίξει στη μάχη για το… θαύμα.

Δυσκολεύτηκε η Μπάγερν Μονάχου εντός έδρας κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης, αλλά ο στόχος επετεύχθη και επικράτησε με το άκρως ουσιαστικό 1-0. Τίποτα το σπουδαίο το πρώτο της ημίχρονο, θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα, ενώ στο δεύτερο δεν είναι ότι μάγεψε τα πλήθη, αλλά από το 58’, που η Βέρντερ έμεινε με 10 παίκτες αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεσή της. Στο 75’ ο Σίλε με ένα τυχερό γκολ παραβίασε την εστία των φιλοξενούμενων και η Μπάγερν πήρε τελικά το τρίποντο. Μεσοβδόμαδα αντιμετώπισε και πάλι τη Βέρντερ, αυτή τη φορά εκτός έδρας για τον ημιτελικό του Κυπέλλου και επικράτησε εκ νέου με 3-2. Στο 63’ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, σε δύο λεπτά μέχρι το 75’ έγινε το 2-2, ενώ ένα πέναλτι που μάλλον δεν θα έπρεπε να δοθεί ποτέ στο 80’ της χάρισε τη νίκη. Πάει… τρένο στα 10 τελευταία ματς, έχοντας 9 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία και μετά τη χθεσινή ήττα της Ντόρτμουντ, με νίκη σήμερα φτάνει στο +4 και δεν γίνεται να χάσει το πρωτάθλημα. Παραμένει εκτός ο Νόιερ, υπολογίζεται ο Ρόμπεν.

Σε ενδιαφέρει