Γιουβέντους – Φιορεντίνα

Να βγάλει αντίδραση μετά τον αποκλεισμό σοκ από το Τσάμπιονς Λιγκ θέλει σήμερα η Γιουβέντους και παράλληλα να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.
juventus fiorentina

Όσοι περίμεναν εύκολη επικράτηση και πρόκριση της Γιουβέντους επί του Άγιαξ διαψεύστηκαν πανηγυρικά μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, με τους πιτσιρικάδες του Αίαντα να κάνουν την έκπληξη μέσα στο Τορίνο, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη 1-2 (το πρώτο ματς είχε λήξει 1-1). Μεγάλο ήταν το πλήγμα για τους “μπιανκονέρι”, οι οποίοι ήθελαν πολύ τον τίτλο της διοργάνωσης. Θα αρκεστούν σε αυτόν του πρωταθλήματος, όμως, εκεί που την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν με 2-1 στην έδρα της μαχητικής ΣΠΑΛ και μάλιστα με ανατροπή. Έτσι, η ομάδα του Αλέγκρι έμεινε για τρία σερί ματς σε Ιταλία και Ευρώπη χωρίς νίκη, όμως αν σήμερα επιστρέψει σε αυτές θα καταφέρει να κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο. Περίν και Κάσερες είναι τραυματίες, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κιελίνι, Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς.

Η Φιορεντίνα, από την άλλη, δείχνει πως έχει παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια. Την περασμένη αγωνιστική οι “βιόλα” δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν ούτε το εμπόδιο της Μπολόνια εντός έδρας (0-0), μένοντας για ένατο σερί ματς μακριά από τις νίκες. Η ομάδα του Μοντέλα, αν και έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες για μια ευρωπαϊκή θέση δε φαίνεται να έχει καμία διάθεση να κυνηγήσει κάτι προς τα εκεί και περιμένει απλά το τέλος του πρωταθλήματος. Μοναδική απουσία για τους φιλοξενούμενους αποτελεί ο τραυματίας Μάρκο Πιάτσα.

Σε ενδιαφέρει