Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ

Πολύ κοντά στον τίτλο η Μπαρτσελόνα, η οποία φορμαρίστηκε την κατάλληλη εποχή.
barcelona sociedad

Παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, η Μπαρτσελόνα κέρδισε 3-0 τη Γιουνάιτεντ και τώρα πλέον καλείται να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ, στους τέσσερις του Τσάμπιονς Λιγκ. Και με το Άγιαξ – Τότεναμ στον άλλο ημιτελικό, αν περάσει τη Λίβερπουλ θα είναι το σούπερ φαβορί για να σηκώσει την κούπα μέσα στην Ισπανία.

Η διαφορά από τη δεύτερη Ατλέτικο είναι στους εννέα πόντους και για να χάσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να κάνει πολλές γκέλες. Ως το τέλος έχει να αντιμετωπίσει τις Αλαβές (εκτός), Λεβάντε (εντός), Θέλτα (εκτός), Χετάφε (εντός) και Εϊμπάρ (εκτός). Μιλάμε δηλαδή για ένα πολύ βατό πρόγραμμα, οπότε δεν πρέπει να γίνεται ουσιαστικός λόγος για τον κίνδυνο να χάσει η Μπάρτσα αυτό το πρωτάθλημα. Θυμίζουμε πως η ομάδα του Βαλβέρδε έχει ήδη περάσει στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, όπου στις 25/5 θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια.

Ο Βαλβέρδε δεν πρόκειται να κάνει αλλαγές στη βασική του σύνθεση, καθώς θέλει να διατηρήσει τον καλό ρυθμό της ομάδας του. Άλλωστε, θέμα κόπωσης δεν τίθεται, αφού το επόμενο μεγάλο ματς, κόντρα στη Λίβερπουλ, θα γίνει Πρωτομαγιά. Άρα, Ντεμπελέ, Σουάρες και Μέσι μπροστά, καθώς και με τη γνωστή τριάδα στα χαφ (Ράκιτιτς, Αρτούρ, Μπουσκέτς). Θα απουσιάσει μόνο ο Ραφίνια.

Η Σοσιεδάδ είναι στη 10η θέση της βαθμολογίας και ακόμη δεν έχουν τελειώσει οι ελπίδες της για την Ευρώπη. Έχει 41 πόντους, έναντι 46 που έχει η 7η Μπιλμπάο. Η 7η θέση είναι και ο στόχος της, καθώς έτσι θα συμμετάσχει στο δεύτερο προκριματικό γύρο του επόμενου Europa League. Μακριά από την έδρα της έχει πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες σε δεκαέξι αγώνες.

Ο Θουρουτούθα είναι εκτός αποστολής για σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ζουμπέλντια, Ιγιαραμέντι, Ροντρίγκες, Γιανουζάι και Μορένο. Από τα τελευταία πέντε παιχνίδια τους, οι Βάσκοι έχουν χάσει μόνο ένα.

Σε ενδιαφέρει