Ναντ – Παρί Σεν Ζερμέν

Εξ' αναβολής παιχνίδι για την 28η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.
Ναντ – Παρί Σεν Ζερμέν

Η Ναντ κάνει μια μέτρια χρονιά, αλλά λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με την παραμονή. Έχει εννέα πόντους διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και χρειάζεται ακόμη ορισμένους βαθμούς για να μην έχει καμία αγωνία στη συνέχεια. Προέρχεται από σπουδαία νίκη επί της Λυών με 2-1, αποτέλεσμα που της δίνει ώθηση ψυχολογίας.

Ο Χαλίχοτζιτς είναι στην πάγκο της, ένας πολύ έμπειρος τεχνικός, που ξέρει πάρα πολύ καλά την κατηγορία και έχει πετύχει σημαντικές επιτυχίες. Αυτό που φοβάται περισσότερο ο Βόσνιος σήμερα είναι την αντίδραση της Παρί, μετά την ήττα από τη Λιλ.

Το πρόγραμμα των “κίτρινων” από δω και πέρα δεν είναι εύκολο, καθώς η Ναντ έχει να ταξιδέψει στις έδρες των Μαρσέιγ, Μονπελιέ και Νις, ενώ τα ματς που πρέπει να πάρει οπωσδήποτε, είναι τα εντός με Αμιάν και Ντιζόν. Η έδρα της Ναντ δεν είναι από τις δυνατότερες στην κατηγορία, με έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες σε δεκαπέντε αγώνες. Οι Εϊσερίκ και Ζιρότο είναι εκτός αποστολής, αλλά επιστρέφει ο Παλουά.

Η Παρί έχει “ξενερώσει” από τον αποκλεισμό στο Champions League και πως να μην το κάνει άλλωστε, με τον τρόπο που έμενε έξω. Κι όποιος μας πει οτι η Παρί θα είχε την τύχη της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, σίγουρα θα λέει ψέμματα. Οι Παριζιάνοι θα το πάλευαν και θα μπορούσαν ακόμη και να αποκλείσουν τους Καταλανούς.

Το πρωτάθλημα το έχει πάρει εδώ και καιρό, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν οτι το έχει πάρει, πριν καν ξεκινήσει. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας με τον δεύτερο, που θα έπρεπε να μην κατεβαίνει στο γήπεδο για να χάσει τον τίτλο.

Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει μόλις δύο ήττες σε 31 ματς, ενώ προέρχεται από την χειρότερη εμφάνισή της στη χρονιά και την κατραπακιά από τη Λιλ. Το να χάσει η Παρί με 5-1 από γαλλική ομάδα, έχουμε να το δούμε πάρα πολλά χρόνια και αυτό δείχνει το πόσο αδιάφορη είναι στα ματς για το Σαμπιονά.

Σήμερα, θα δούμε μια άλλη Παρί, καθώς έχει πάρα πολλές βασικές απουσίες και θα παίξει με τα δευτερότριτα. Δεν θα παίξουν οι Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μπερνά, Μενιέ, Βεράτι, Ντι Μαρία, Μ’ Μπαπέ, Καβάνι και Νεϊμάρ, ενώ στην αποστολή θα είναι δέκα παίκτες από τις ακαδημίες της ομάδας. Η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Τούχελ πάντως, δεν είναι κακή (Μπουφόν, Νταγκμπά, Κέρερ, Κιμπεμπέ, Κυρζαβά, Ντάνι Αλβες, Παρέδες, Ντιαμπί, Ν’Κουνκού, Ντράξλερ, Τσούπο Μοτίνγκ). Κι αν βρει χημεία μέσα στο παιχνίδι, μπορεί να κάνει το διπλό.

Σε ενδιαφέρει