Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Ο Παναθηναϊκός σαρώνει στο πέρασμά του, αλλά έρχεται ευρωπαϊκός αγώνας και πρέπει να κάνει κράτει. Ο Προμηθέας θέλει την είσοδο στην τετράδα και θα το παλέψει.
pao promitheas

Σαν “οδοστρωτήρας” έμοιαζε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα με την ΑΕΚ, όπου ισοπέδωσε την αντίπαλό του. Η ομάδα του Πιτίνο είναι στην καλύτερή της φάση από την αρχή της σεζόν και όλοι σκέφτονται τα ματς με τη Ρεάλ. Τα δύο πρώτα παιχνίδια θα είναι καθοριστικά, γιατί αν οι “πράσινοι” φέρουν τη σειρά στο ΟΑΚΑ με μία νίκη στη Μαδρίτη, τότε το κλειστό Νίκος Γκάλης θα μοιάζει με κόλαση για τη “βασίλισσα”.

Έξι παίκτες του Παναθηναϊκού τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρόκειται για τους Τόμας, Λάνγκφορντ, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι, Παπαγιάννη και Βουγιούκα, με τους δύο τελευταίους να κάνουν πάρτι στη ρακέτα του “δικέφαλου”. Οι Καλάθης, Λάνγκφορντ και Κιλπάτρικ έπαιξαν για λίγο πάνω από ένα ημίχρονο, με τον Πιτίνο να τους δίνει ανάσες και παράλληλα να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους Λεκαβίτσιους και Λοτζέσκι.

Το ματς με τον Προμηθέα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί ως πρόβα τζενεράλε για τη Ρεάλ, καθώς ο Πιτίνο δεν πρόκειται να ρισκάρει κάποιον τραυματισμό. Θα δούμε και πάλι τους Λοτζέσκι και Λεκαβίτσιους να παίζουν πολύ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Βουγιούκα και Μήτογλου. Ο Καλάθης δεν πρόκειται να μείνει πολύ στο παρκέ, αφού θα έχει μεγάλο ζόρι να τραβήξει κόντρα στη Ρεάλ, ενώ και οι Γκιστ, Παπαγιάννης θα προφυλαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, ο Προμηθέας θα τερμάτισε τρίτος και αντιμετώπιζε τον Ήφαιστο Λήμνου με πλεονέκτημα έδρας. Αυτό είναι και το ιδανικό σενάριο για τους Πατρινούς. Υπάρχουν όμως και άλλα δύο. Πρώτον, να μείνει στην τέταρτη θέση και να παίξει στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας, κόντρα σε ΠΑΟΚ ή Περιστέρι. Δεύτερον να τερματίσει πέμπτος και να παίξει με μειονέκτημα έδρας κόντρα στις ομάδες του Πεδουλάκη ή του Παπαθεοδώρου. Σε κάθε περίπτωση, το οτι καταφέρνει για δεύτερη σερί χρονιά να είναι στην τετράδα, δείχνει πόσο σπουδαία δουλειά γίνεται εκεί. 

Μετά τον Παναθηναϊκό, ο Προμηθέας υποδέχεται τον Πανιώνιο και την τελευταία αγωνιστική παίζει με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Όχι και τόσο εύκολο πρόγραμμα δηλαδή. Εξαιρετικό ρόστερ διαθέτει ο Προμηθέας και δεν είναι τυχαίο οτι έφτασε στους 16 του Champions League. Με παίκτες όπως οι Μπράουν, Έλις, Λίποβι και Μέιερ, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα, ενώ οι Έλληνες της ομάδας (Γκίκας, Τσαϊρσέλης, Κασελάκης, Κατσίβελης, Σαλούστρος) είναι πολύ ποιοτικοί. Και μια fun πληροφορία. Ο Μάκης Γιατράς, αυτός ο πολύ πετυχημένος προπονητής, είναι Ολυμπιακός μέχρι το κόκκαλο. Οπότε τα ματς με τον Παναθηναϊκό, ποτέ δεν του περνούν αδιάφορα.

Σε ενδιαφέρει