Μπέρμιγχαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Πολύ σημαντικό ματς για την 41η αγωνιστική της Championship, με πέντε αγώνες να απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου.
sheffield birmigham

Σπουδαίο αποτέλεσμα το 1-0 κόντρα στη Λιντς και τώρα θα πρέπει να κάνει δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη κόντρα σε ομάδα που μάχεται για την απευθείας άνοδο. Έδωσαν χώρο στη Λιντς (τα “παγόνια” είχαν 73% κατοχή), αλλά έπαιξαν σκληρή άμυνα και σκόραραν με τον Άνταμς στο 29′.

«Ημασταν πάρα πολύ καλοί αμυντικά, αλλά αυτή τη φορά τα πήγαμε καλύτερα και στην επίθεση. Δημιουργήσαμε πολλές φάσεις στην κόντρα. Ξέραμε ότι η Λιντς θα έχει κατοχή, όμως ήταν σημαντικό να τους κρατήσουμε μακριά από την εστία μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γκάρι Μονκ.

Οι πέντε πόντοι από την ζώνη του υποβιβασμού μόνο διαφορά ασφαλείας δεν μπορούν να θεωρηθούν. Η Μπέρμιγχαμ είναι ομάδα που η δυναμικότητά της ταιριάζει στα μεσαία και άνω στρώματα της βαθμολογίας, όμως τα μαθηματικά είναι αμείλικτα και μετά την αφαίρεση εννέα πόντων, χρειάζεται νίκες, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της, για να σωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Στην έδρα της φέτος έχει επτά νίκες, οκτώ ισοπαλίες και πέντε ήττες σε είκοσι αγώνες.

Ο βασικότατος χαφ Κίφτενμπελντ τραυματίστηκε και χάνει τη συνέχεια της σεζόν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Γκάρντνερ και Λάκιν. Από τα τελευταία έξι παιχνίδια στην έδρα της, τα πέντε έχουν τελειώσει με NG και Under 2,5.

H Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κάνει έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο και εκμεταλλεύομενη τις συχνές γκέλες της Λιντς, έχει μπει γερά στο κόλπο της δεύτερης θέσης και της απευθείας ανόδου. Η χθεσινή νίκη της Λιντς την έριξε στην τρίτη θέση, με δύο πόντους διαφορά από τη βασική της αντίπαλο. Οπότε, με το τρίποντο σήμερα θα περάσει ξανά μόνη δεύτερη. Θυμίζουμε πως απευθείας ανεβαίνουν στην Premier League η πρώτη και η δεύτερη της βαθμολογίας, ενώ αυτοί που θα τερματίσουν από την 3η έως την 6η θέση, θα παίξουν πλέι οφ ανόδου.

Η Σέφιλντ βασίζεται στην πολύ καλή της αμυντική λειτουργία και αυτό φάνηκε και στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Πρέστον την προηγούμενη αγωνιστική. Στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από το γήπεδό της, έχει χάσει μόνο το ένα, μετρώντας έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Οι Ντάφι και Μάντιν επιστρέφουν και λογικά θα είναι στη βασική ενδεκάδα σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του βασικού αμυντικού, Ο’ Κόνελ. Από τα τελευταία εννιά παιχνίδια που έχει δώσει η Γιουνάιτεντ, στα οκτώ κατάφερε να μην παραβιαστεί η εστία της. Στα πιο πρόσφατα τέσσερα, έχει μπει 0 έως ένα γκολ.

Σε ενδιαφέρει