Λίβερπουλ – Πόρτο

Ο πρώτος προημιτελικός του Champions League για φέτος, έχει φαβορί και είναι η αγγλική ομάδα.

Η νίκη επί της Σαουθάμπτον και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή (με ανατροπή) δείχνουν πως η Λίβερπουλ είναι “πολύ σκληρή για να πεθάνει”. Δεν πρόκειται να τα παρατήσει με τίποτα η ομάδα του Κλοπ και θα προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα. Το Άνφιλντ είναι το μεγάλο της όπλο, τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Ευρώπη. Εκεί μέσα, όχι απλά δεν κερδίζεις εύκολα, αλλά δύσκολα βάζεις και γκολ.

Αυτό το κατάλαβε η Μπάγερν στην προηγούμενη φάση, όταν πήρε λευκή ισοπαλία στο Λίβερπουλ και στη συνέχεια έφαγε τρία γκολ μέσα στο Μόναχο. Αν κάποιος ρωτούσε τον Κλοπ τι προτιμάει μεταξύ πρωταθλήματος ή champions league, είναι σίγουρο πως ο Γερμανός θα απαντούσε και τα δύο. Όμως, οι οπαδοί της ομάδες θέλουν όσο τίποτα να πάρουν την Premier League, οπότε δεν μπορεί να μην υπάρχει μια προτεραιότητα στο πρωτάθλημα.

Η κλήρωση με την Πόρτο όμως άλλαξε τα δεδομένα. Ήταν ο θεωρητικά πιο εύκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να βρει στα προημιτελικά και θεωρείται χρυσή ευκαιρία να φτάσει σχετικά εύκολα στον ημιτελικό. Μην ξεχνάμε πως στην επόμενη φάση, αν η Λίβερπουλ προκριθεί, θα βρει μπροστά της το νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα. Κι αν είναι οι Ισπανοί έχει καλώς, αν όμως είναι οι “μπέμπηδες” του Σόλσκιερ, τότε η Λίβερπουλ δεν θέλει με τίποτα να χάσει αυτό το ραντεβού.

Πολύ σημαντική η απουσία του πλάγιου μπακ, Ρόμπερτσον, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει βγάλει πολλές ασίστ φέτος και κάνει σπουδαία δουλειά, ιδιαίτερα όταν ανεβαίνει στην επίθεση. Στη θέση του είτε θα παίξει ο Μορένο, τον οποίο δεν έχει σε μεγάλη εκτίμηση ο Κλοπ, είτε ο Μίλνερ. Οι Τσάμπερλεϊν και Γκόμεζ είναι εκτός για ένα ακόμη ματς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λαλάνα. Ο Κλοπ προβληματίζεται για το ποιον από τους Φαμπίνιο ή Βαϊνάλντουμ θα ξεκινήσει στα χαφ, με τον δεύτερο να είναι ποιοτικότερος, αλλά και πολύ πιο κουρασμένος από τον πρώτο.

Η Πόρτο ήταν σούπερ φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα πριν δυο μήνες. Όμως, η άνοδος της Μπενφίκα σε συνδυασμό με την κοιλιά που έκανε η ίδια, έχει βάλει φωτιά στην Primeira Liga. Φυσικά, η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο πρώτος στόχος, αλλά επειδή η Πόρτο δεν φτάνει κάθε χρονιά στους οκτώ του Champions League, είναι σαφές οτι θα δωθεί η απαραίτητη σημασία στο σημερινό ματς.

Για να φτάσει ως εδώ, η Πόρτο δεν έκανε καμιά σπουδαία υπέρβαση. Έπαιξε σοβαρά σε έναν όχι και τόσο δύσκολο όμιλο, πήρε την πρωτιά δικαιότατα και στην επόμενη φάση απέκλεισε την παραπαίουσα φέτος, Ρόμα. Λογικά δεν έχει τύχη κόντρα στη Λίβερπουλ, όμως όποιος υποτίμησε τους “δράκους” στο παρελθόν, το έχει πληρώσει.

Η Πόρτο έχει πολύ σημαντικά προβλήματα στην άμυνα, καθώς δεν θα παίξουν οι Έκτορ Ερέρα και Πέπε. Ο Αμπουμπακάρ δεν είναι στην αποστολή, ενώ ο Μαρεγκά θα προσπαθήσει να πετύχει γκολ σε έβδομο συνεχόμενο ματς στο Champions League. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τέλες, όμως μάλλον θα προλάβει και θα παίξει.

Σε ενδιαφέρει