Ξάνθη – ΑΕΚ

Με το μαχαίρι στα... δόντια θα βγουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν έχουν διαφύγει τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Πιο άνετοι είναι οι φιλοξενούμενοι.
xanthi aek

Έχει ξεχάσει πότε έκανε νίκη στο πρωτάθλημα για τελευταία φορά η Ξάνθη! Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε 1-2 εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ και αυτό ήταν το δέκατο σερί ματς που Ακρίτες δεν καταφέρνουν να επικρατήσουν. Αυτό έχει να συμβεί συγκεκριμένα από τις 20/1 και τη νίκη με 2-1 επί του Ατρόμητου. Αυτή η κατάσταση έχει φέρει την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς μόλις στο +3 από τη 13η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής και όπως γίνεται αντιληπτό κάθε βαθμός από εδώ και πέρα είναι καθοριστικός. Στα αγωνιστικά, παραμένουν εκτός ο Ντε Λούκας που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και οι Μπαξεβανίδης και Τζουρίτσκοβιτς που είναι τιμωρημένοι.

Aπό την άλλη μεριά, η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει μεσοβδόμαδα στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση επικράτησε με 2-0 επί της Λαμίας στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς για τα ημιτελικά του θεσμού και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό. Τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα πέτυχαν ο Πόνσε στο 63′ και ο Κρίστισιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο πρωτάθλημα, ο «δικέφαλος» επικράτησε εύκολα την περασμένη αγωνιστική με 4-0 επί του Παναιτωλικού εντός έδρας και πλέον δεν έχει κάποιο κίνητρο από το να κρατήσει απλά την τρίτη θέση. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε στην Αθήνα τον Νέναντ Κρίστιτσιτς για λόγους ξεκούρασης, ενώ δεν είναι διαθέσιμοι και οι Μπακασέτας και Τσιγκρίνσκι που βρίσκονται στην αποθεραπεία τους.

Σε ενδιαφέρει