Ολυμπιακός – Νταρουσάφακα

Έτσι όπως τα κανε ο Ολυμπιακός, τα "λούζεται" τώρα. Το ματς είναι αδιάφορο βαθμολογικά, καθώς ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε.

Παρότι όλοι οι Έλληνες θέλαμε να δούμε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, η αλήθεια είναι πως δεν το αξίζει. Οι εμφανίσεις που έκανε κόντρα στη Γκραν Κανάρια και τη Ζαλγκίρις, τον κατατάσσουν στις χειρότερες ομάδες της Λίγκας και όχι σε αυτές που πρέπει να περάσουν στο φάιναλ φορ. Βέβαια, με τους Σπανούλη και Στρέλνιεκς στην δωδεκάδα, τα πράγματα ίσως να ήταν αλλιώς, αλλά οι δυο τους δεν αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα. Ειδικά ο πρώτος, πιθανότατα χάνει όλη τη χρονιά.

Δεν είναι λίγοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που επιθυμούσαν τον αποκλεισμό της ομάδας τους, ώστε να μην χάσουν με μεγάλες διαφορές στα πλέι οφ. Για την κατάντια του Ολυμπιακού, αξίζει απλά να αναφέρουμε πως καλύτερος γκαρντ του είναι ο Γουέμπερ. Αν δεν υπήρχαν και οι Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, τότε θα είχαμε δει και χειρότερα. 

Οι ευθύνες του Μπλατ για τη φετινή χρονιά είναι πολλές, όμως αυτές της διοίκησης είναι ακόμη περισσότερες. Με χαμηλό μπάτζετ, είχαν τόσα χρόνια τον Σφαιρόπουλο να βγάζει τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Ο Μπλατ δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται μέτρια ρόστερ, αν και ο Αμερικάνος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, καθώς αυτός διάλεξε παίκτες όπως οι Γκος και Τουπάν, οι οποίοι έχουν απογοητεύσει ως τώρα.

Περιμένουμε να δούμε τώρα τις εξελίξεις στους “ερυθρόλευκους”. Το αν τελικά θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα του χρόνου, το αν θα παίξουν τελικό φέτος κόντρα στον Παναθηναϊκό ή θα απέχουν και πως θα είναι του χρόνου στην Ευρωλίγκα. Θα μείνει ο Μπλατ; Θα ανέβει το μπάτζετ;

Η Νταρουσάφακα είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 5-24. Μάλιστα, στο προηγούμενο ματς κέρδισε την Μπάγερν Μονάχου με 92-87, έχοντας για κορυφαίο τον εκπληκτικό Τόνι Ντάγκλας. Ο τελευταίος, μαζί με τους Έρικ, Μακάλουμ και Έβανς είναι οι κορυφαίοι της ομάδας.

Δεν πρόκειται να έρθει στην Αθήνα για τουρισμό, αφού παίζει ελεύθερα και θέλει να απολαύσει κάθε στιγμή που της απομένει στη διοργάνωση. 

Σε ενδιαφέρει