Παναθηναϊκός – Μπουντούτσνοστ

Το τρίποντο - προσευχή του Ρούντι έδωσε παράταση στην πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Top 8. Θέλει απλή νίκη επί της αδιάφορης Μπουντούτσνοστ για να περάσει στο Top 8.
pao buducnost

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει δύο εκπληκτικές νίκες στο Μιλάνο και στη Μόσχα και αυτές πιθανότατα θα του δώσουν και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ, παρότι προηγείτο με μεγάλη διαφορά, στο τέλος λίγο έλλειψε να χάσει. Το ίδιο περίπου ματς έκανε και με τη Ρεάλ, μόνο που το τέλος ήταν διαφορετικό. Τώρα είναι υποχρεωμένος να κερδίσει της Μπουντούτσνοστ για να προκριθεί.

Με νίκη επί της Μπουντούτσνοστ και ήττα της Μπασκόνια στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, θα είναι έκτος. Αν η Μπασκόνια κερδίσει στη Ρωσία, τότε πιθανότατα θα είναι έβδομος.

Υπάρχουν και τέσσερα σενάρια για πρόκριση της ομάδας του Πιτίνο, ακόμη και με ήττα από τη Μπουντούτσνοστ. Αυτά είναι τα εξής:

ΣΕΝΑΡΙΟ 1

Νίκες ΤΣΣΚΑ, Εφές, Μπουντούτσνοστ, Ρεάλ, Φενέρ, ΟΣΦΠ

Βαθμολογία 6. ΟΣΦΠ 7. ΠΑΟ 8. Μπασκόνια

ΣΕΝΑΡΙΟ 2

Νίκες ΤΣΣΚΑ, Εφές, Μπουντούτσνοστ, Ρεάλ, Φενέρ, Νταρουσάφακα

Βαθμολογία 6. Μπασκόνια 7. ΠΑΟ 8. Ζαλγκίρις

ΣΕΝΑΡΙΟ 3

Νίκες ΤΣΣΚΑ, Εφές, Μπουντούτσνοστ, Ρεάλ, Μακάμπι, ΟΣΦΠ

Βαθμολογία 6. ΟΣΦΠ 7. Μπασκόνια 8. ΠΑΟ

ΣΕΝΑΡΙΟ 4

Νίκες ΤΣΣΚΑ, Εφές, Μπουντούτσνοστ, Ρεάλ, Μακάμπι, Νταρουσάφακα

Βαθμολογία 6. Μπασκόνια 7. ΠΑΟ, Μακάμπι.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (δεκαπέντε τα σενάρια), ο Παναθηναϊκός μένει εκτός συνέχειας διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο. Έχουν πετύχει μόνο έξι νίκες φέτος στην Ευρωλίγκα, ενώ μετρούν εννέα συνεχόμενες ήττες. Οι Μαυροβούνιοι δεν ήταν καθόλου κακοί στη Βαρκελώνη, με τον Νίκολιτς να κάνει εκπληκτική εμφάνιση και να σταματάει στους 25 πόντους.

Ο Νόρις Κόουλ είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι αθλητές, όπως οι Τζάκσον, Μπάροβιτς, Κλαρκ, Γκόρντιτς και Μπελ.

Σε ενδιαφέρει