Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπενφίκα

Ρεβάνς του ημιτελικού κυπέλλου Πορτογαλίας, ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες της Λισσαβόνας.

Για τη Σπόρτινγκ, το κύπελλο είναι πολύ σημαντικός στόχος. Όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά και για πρακτικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή είναι τρίτη στο πρωτάθλημα και δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες να διεκδικήσει μία από τις πρώτες δύο. Λογικά θα τερματίσει είτε 3η, είτε 4η. Όμως, η 3η και 4η θέση οδηγούν στα προκριματικά του Europa League και όχι στους ομίλους, σε αντίθεση με το νικητή του κυπέλλου, που θα παίξει απευθείας στους ομίλους.

Με τη νίκη της επί της Τσάβες έχει πλέον συμπληρώσει επτά παιχνίδια αήττητη, με έξι νίκες και μία ισοπαλία. Αυτό είναι το καλύτερό της σερί για φέτος, δείχνοντας πως έχει συνέλθει από το τραγικό ξεκίνημα της σεζόν. Ο τεχνικός της, Κάιζερ, τόνισε πως η πρόκριση στο κύπελλο είναι ο βασικός στόχος της ομάδας, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως δεν έχει ήττα στα τελευταία δεκαέξι εντός έδρας παιχνίδια της για το κύπελλο, από το 2011 (15-1-0). 

Οι Μπατάλια και Ντοστ είναι εκτός αποστολής και συνιστούν πολύ σημαντικές απώλειες. Ειδικά ο δεύτερος, είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην επίθεση των γηπεδούχων. Οι Ριστόφσκι, Ιλόρι και Ντιαμπί είναι στην αποστολή, με τον δεύτερο να είναι και βασικός πιθανότατα. 

Η Μπενφίκα παίζει τελικούς σε κάθε αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Σε έναν από αυτούς, κέρδισε την Τοντέλα με γκολ του Σεφέροβιτς στο 84′ και παρέμεινε στην κορυφή. Οι “αετοί της Λισαβόνας” έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια από την αλλαγή προπονητή και μετά, με αποτέλεσμα να καλυφθεί η μεγάλη διαφορά που υπήρχει από την πρώτη Πόρτο. Έχει συμπληρώσει αήττητο δώδεκα αγωνιστικών στη Λίγκα, με έντεκα νίκες και μία ισοπαλία.

Ο προπονητής Λάζε τόνισε πως το ματς έχει την ίδια σημασία για τη Μπενφίκα, όπως και για τη Σπόρτινγκ, αλλά η αλήθεια είναι πως προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα. Ο Βλαχοδήμος έμεινε εκτός αποστολής για να ξεκουραστεί και στη θέση του θα παίξει ο Σβίλαρ, ενώ νοκ άουτ είναι και οι Κόντι, Σάλβιο.

Να θυμίσουμε πως σε λίγες μέρες, η Μπενφίκα έχει και ευρωπαϊκό ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τα προημιτελικά του Europa League.

Σε ενδιαφέρει