ΑΕΚ – Λαμία

Η χρονιά θα είναι πετυχημένη για την ΑΕΚ, μόνο αν πάρει το κύπελλο. Η Λαμία έχει ήδη πετύχει πάρα πολλά, αλλά έχει χρυσή ευκαιρία να γράψει ιστορία.
ΑΕΚ – Λαμία

Εδώ και ένα μήνα, όλοι στην ΑΕΚ περιμένουν τα ματς με τη Λαμία. Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει ουσιαστικά, αφού δεν την φτάνει με τίποτα ο Ατρόμητος, ενώ και η “ένωση” δεν μπορεί να πιάσει τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση. Οπότε, το κύπελλο είναι το μοναδικό που έχει μείνει στην ομάδα του Χιμένεθ, ώστε να έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο και παράλληλα να πάρει εκδίκηση από τον ΠΑΟΚ (αν προκριθεί) για τους δύο συνεχόμενους χαμένους τελικούς. Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ έχει πάει τρεις σερί χρονιές στον τελικό του κυπέλλου.

Στις πέντε φορές που η ΑΕΚ έχει παίξει με τη Λαμία στην έδρα της, μετράει ισάριθμες νίκες. Φέτος, η “ένωση” επικράτησε με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Ο Χιμένεθ πήρε τον χρόνο που χρειαζόταν για να προσαρμοστεί και τα πρώτα σημάδια της δουλειάς του φάνηκαν στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Κλασική ΑΕΚ του Μανόλο, πολύ σφιχτή πίσω, με μπούκες από τους πλάγιους μπακ και τέσσερις – πέντε παίκτες να μπαίνουν στην περιοχή, όταν η ΑΕΚ επιτίθεται. Θα είναι ευλογία για το “δικέφαλο” να φορμαριστεί αυτή την περίοδο, αφού έχει ακόμη τρία πολύ κρίσιμα ματς πριν κλείσει η χρονιά. Τους δύο ημιτελικούς με τη Λαμία και τον τελικό, εφόσον προκριθεί.

Οι Γαλανόπουλος, Τσιγκρίνσκι και Μπακασέτας είναι εκτός για σήμερα, όμως θα επανέλθουν στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με τον Παναιτωλικό, οι Μάνταλος, Πόνσε και Γκάλο. Ο Μανόλο δεν πρόκειται να αλλάξει το 3-5-2, με το οποίο παίζει σχεδόν σε όλα τα μεγάλα ματς. Οι τρεις της άμυνας θα είναι οι Τσόσιτς, Οικονόμου και Μπακάκης, με τους Χουλτ και Γκάλο σε ρόλο φουλ μπακ. Επιτέλους θα δούμε το τρίδυμο Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλου στα χαφ. Μπροστά, χωρίς αμφισβήτηση, οι Λιβάγια και Πόνσε.

Η καλύτερη σεζόν στην ιστορία της Λαμίας είναι η τρέχουσα. Με τη νίκη επί του Πανιωνίου κατάφερε να εξασφαλίσει τη σωτηρία της, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, καθώς έχει επτά πόντους διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη. Θα πρέπει να μην κατεβαίνει στο γήπεδο για να πέσει.

Στο κύπελλο έχει κάνει μια αξέχαστη πορεία. Πρώτα απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στους δεκαέξι, με νίκη στα πέναλτι μέσα στο ΟΑΚΑ. Στη συνέχεια έκανε κι άλλη υπέρβαση, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 1-0 μέσα στο Καραϊσκάκης. Κι όλα αυτά, με τον Χάβο να κάνει ροτέισιον, για να είναι ξεκούραστοι οι παίκτες του στο πρωτάθλημα. Άραγε, έχει συνέχεια η πορεία της ομάδας;

Πάντως, το Γενάρη ενισχύθηκε πάρα πολύ, παίρνοντας ποιοτικότατους παίκτες, όπως οι Τομάς, Μπεχαράνο και Πίτι, ενώ ο Καραμάνος έχει βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Η ομάδα παίζει στρωτό ποδόσφαιρο, βγάζει φάσεις και αυτό οφείλεται στην ποιότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

Για σήμερα, εκτός έμεινε ο “ήρωας” της προηγούμενης φάσης, Σαράνοφ, ο οποίος έπιασε και πέναλτι στο Καραϊσκάκης. Όμως, βασικός θα είναι ο Μελίσσας, ο οποίος έπιασε τα πέναλτι και έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού. Έξω είναι και ο Βασιλαντωνόπουλος, που είναι δανεικός από την ΑΕΚ.

Σε ενδιαφέρει