Ακίνδυνοι πολεμιστές

penney

Η σχέση της Νέας Ζηλανδίας με τις διοργανώσεις της FIBA έχει να κάνει με τον χορό. Συγκεκριμένα με τον πολεμικό χορό των Μαορί.

Μαορί, το όνομα ιθαγενούς πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας. Εντάξει, οι “Tall Blacks” δεν πάνε και για πόλεμο, αλλά προσπαθούν με αυτό το τελετουργικό πριν το τζάμπολ να… τρομάξουν τους αντιπάλους του. Μάλλον, όμως, δεν πιάνει, αφού δεν θυμόμαστε κάποια διάκριση τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μόνο που τους αναγνωρίζουμε είναι η συνέπεια τους στα μεγάλα ραντεβού. Το μόνιμο πρόβλημα των Νεοζηλανδών είναι το ύψος. Ποτέ δεν είχαν κάποιον ψηλό που να κάνει κάποια ζημιά στη ρακέτα. Στηρίζονταν στους περιφερειακούς. Στα γήπεδα της Ισπανίας δεν πρόκειται να υπάρξει μεγάλη αλλαγή. Και πάλι ο Κιρκ Πένι (γκαρντ) θα είναι αυτός που θα προσπαθήσει να “ανοίξει” τις αντίπαλες άμυνες. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποια νέα πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν. Ο ένας είναι ο Ισαάκ Φότου. Ο 20χρονος έχει ύψος 2.03μ. και ικανότητες να γίνει επικίνδυνος για την άμυνα. Η άλλη μεγάλη ελπίδα ακούει στο όνομα Ρομπ Λόου. Φόργουορντ με ύψος 2.10μ που του αρέσει να σουτάρει περισσότερο.

Οι Νεοζηλανδοί βρίσκονται στον Γ’ όμιλο. Δεν τους αποκλείουμε με βεβαιότητα, καθώς η 4η θέση δεν είναι άπιαστη. Το να προκριθεί στους “16” δίνει 4,75. Εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι απαγορευμένο.

Το ρόστερ της Νέας Ζηλανδίας

Τ. Άμπερκορμπι φόργουοντ 1.98μ.

Μπ. Άντονι φόργουορντ 1.98μ.

Ε. Μπάρτλετ γκαρντ 1.97μ.

Ι. Φότου φόργουορντ 2.03μ.

Κ. Φρανκ φόργουορντ 2.03μ.

Ν. Χόρβαθ σέντερ 2.08μ.

Τζ. Κένι γκαρντ 1.88μ.

Ρ. Λόου φόργουορντ 2.10μ.

Κ. Πένι γκαρντ 1.96μ.

Λ. Τάιτ γκαρντ 1.90μ.

Μ. Βούκονα γκαρντ 1.93μ.

Κ. Γουέμπστερ γκαρντ 1.89μ.

Τ. Γουέμπστερ γκαρντ 1.86μ.

Τ. Βίνιαρντ σέντερ 2.04μ.

Σε ενδιαφέρει