Αποτελέσματα Μουντιάλ 25/6

Η αυλαία των δύο πρώτων ομίλων έπεσε απόψε και όπως αναμενόταν Ουρουγουάη, Ρωσία, Ισπανία και Πορτογαλία προχωράνε στους «16».
apotelesmata mundial

Ανετο απόγευμα είχε η Ουρουγουάη κόντρα στη διοργανώτρια. Με νίκη… χαιρέτησε η Σαουδική Αραβία, αρκετές ήταν οι ισοπαλίες για Ισπανία και Πορτογαλία ώστε να προκριθούν.

Ουρουγουάη – Ρωσία 3-0

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση η Ουρουγουάη επικρατώντας εύκολα της διοργανώτριας Ρωσίας με 3-0 κατακτώντας με το σπαθί της την πρωτιά του ομίλου. Καθηλωτικό ποδόσφαιρο από τον Σουάρες και την παρέα του. Ο εξαιρετικός φορ των Ουρουγουανών άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στη γωνιά του Ακινφέεφ μόλις στο δέκατο λεπτό. Δεκατρία λεπτά αργότερα έγινε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Τσερίσεφ αλλάζοντας πορεία και γράφτηκε το 2-0. Εκτοτε άρχισαν τα νεύρα των Ρώσων που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το εις βάρος τους σκορ. Στο 36’ ο Σμόλνικοφ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από πλευράς Ρώσων αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες και βάζοντας ταφόπλακα σε οποιαδήποτε ελπίδα ανατροπής. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο μέγας Καβάνι στο 90’ γράφοντας το τελικό 3-0. Πρωτιά για τους Ουρουγουανούς και ξεκάθαρη υπεροχή στο χορτάρι με 17 σουτ έναντι 3 των αντιπάλων τους.

Ο άσος κινήθηκε στα επίπεδα του 2.80, ενώ το over επιβεβαιώθηκε πληρώνοντας όσους το επέλεξαν σε αποδόσεις άνω του διπλασιασμού.

Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος 2-1

Πήρε αυτό που άξιζε η Σαουδική Αραβία. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με λόμπα του Σαλάχ στο 22’ δεν πτοήθηκε και έφερε τούμπα την κατάσταση. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Σαλμάν με πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα για τους Σαουδάραβες, ενώ στο 93’ ο Σάλεμ έγραψε το 2-1 κάνοντας την ολική ανατροπή. Η Αίγυπτος ήταν παθητική και έδειξε να περιορίζεται στην ισοπαλία που θα της χάριζε την τρίτη θέση. Τελικά το πλήρωσε δικαίως. Τα σουτ ήταν 22-8 υπέρ των νικητών και τα κόρνερ 7-2! Ηρωικός Χαντάρι, που όχι μόνο έκατσε κάτω από τα γκολπόστ των Αφρικανών στα 45 του χρόνια, αλλά ήταν από τους διακριθέντες.

Σε ξεκάθαρες αποδόσεις αουτσάιντερ πλήρωσε ο άσος, ο οποίος ξεπερνούσε το 3.50, ενώ και το over βρισκόταν σε αποδόσεις άνω του 1.90!

Ιράν – Πορτογαλία 1-1

Μια ανάσα από τον ντροπιαστικό αποκλεισμό έφτασε η Πορτογαλία, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο. Η ομάδα του Σάντος μπήκε πολύ δυνατά στο χορτάρι χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα δέκα λεπτά. Ανοιξε το σκορ στο 45’ με γκολάρα του Κουαρέσμα και έδειξε πως όχι μόνο θα φτάσει στην πρόκριση, αλλά και στην πρωτιά του ομίλου. Στο τέλος παραλίγο να τα χάσει όλα. Ισοφαρίστηκε με πέναλτι του Ανσαριφάρντ, το οποίο δόθηκε μέσω VAR. Νωρίτερα με τον ίδιο τρόπο οι Πορτογάλοι κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Ρονάλντο το έχασε και δεν ευτύχισε να πιάσει τον Κέιν στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Στο 94’ το Ιράν έφτασε μια ανάσα από τη μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας του, αλλά ο Ταρέμι έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Το διπλό του 1.50 δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να σπάσει ακόμα ένα φαβορί στο φετινό Μουντιάλ.

Ισπανία – Μαρόκο 2-2

Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε η Ισπανία, αφού πήγε να κάνει τα εύκολα-δύσκολα. Από λάθος συνεννόηση του Ινιέστα με τον Ράμος στο 13’ ο Μπουτάιμπ άνοιξε το σκορ για τους Μαροκινούς και έριξε στα… σχοινιά την ομάδα του Ιέρο. Αμεση η αντίδραση των Ισπανών, με τον Ισκο να ισοφαρίζει πέντε λεπτά αργότερα σε 1-1. Φλύαρη η υπεροχή της «ρόχα», αλλά χωρίς κάποια κλασική ευκαιρία. Στο 81’ οι Μαροκινοί από το πουθενά ανέκτησαν το προβάδισμα με εντυπωσιακή κεφαλιά του Νεσέρι. Πολύ κοντά σε μια ιστορική νίκη έφτασε η ομάδα του Ρενάρ, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Ασπας. Ο ταχύτατος μεσοεπιθετικός των Ισπανών με τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε στο τελικό 2-2. Βέβαια για να συμβεί αυτό έπρεπε να περάσει κάνα πεντάλεπτο για να εξετάσει το βίντεο ο διαιτητής. Ετσι η ομάδα του Ιέρο πέραν της ισοπαλίας κατάφερε να πάρει και την πρωτιά του ομίλου.

Ο άσος άνοιξε στο 1.30 και δεν δικαίωσε όσους τον επέλεξαν. Αντιθέτως το «Χ» σε αποδόσεις άνω του 4.00 έκανε την εμφάνισή του, όπως και το over.

Σε ενδιαφέρει