Αργεντινή – Κροατία: Στην πίεση ο Μέσι και η παρέα του

Από νωρίς στα βάσανα έχει μπει η Αργεντινή μετά την γκέλα της πρεμιέρας κόντρα στους Ισλανδούς. Κεφάλι στη βαθμολογία έχει πάρει η Κροατία που σφύζει από ενθουσιασμό και ενέργεια.
Αργεντινή – Κροατία: Στην πίεση ο Μέσι και η παρέα του

Σύγκρουση ολκής στο Νίζνι Νόβγκοροντ Στάντιουμ της πόλης Νίζνι ανάμεσα στην πιεσμένη Αργεντινή και την αγριεμένη Κροατία για τη δεύτερη αγωνιστική στον 4ο όμιλο.

Τα προγνωστικά μου

Αργεντινή – Κροατία: Goal/Goal (1.95)

Ανάλυση

Και τώρα τρέχει. Ο λόγος για την Αργεντινή που δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση των σκληροτράχηλων Ισλανδών και κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Μοιραίος ο Μέσι που έχασε πέναλτι. Ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός ολόκληρου έθνους στην πλάτη του. Είναι τεράστια η πίεση του να τα περιμένουν όλα από αυτόν. Ήδη έχει ασκηθεί έντονη κριτική στον Σαμπαόλι, ο οποίος με τη σειρά του ετοιμάζει αλλαγές. Το μάρμαρο αναμένεται να πληρώσει ο Μπίγλια μένοντας στον πάγκο, ενώ ο Σάλβιο δεν μπόρεσε να παίξει καλά ως μπακ και λογικά θα ανέβει στο δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμή που είναι και η κανονική του θέση. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με Αγουέρο κορυφή και από πίσω κρυφό επιθετικό τον Μέσι. Στα άκρα Ντι Μαρία και Σάλβιο. Το 1998 αντιμετώπισε την Κροατία στο Μουντιάλ της Γαλλίας και επιβλήθηκε με 1-0.

Θα κάνει σεφτέ η Αργεντινή ή η Κροατία θα καπαρώσει την πρόκριση; ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Καβάλα στ’ άλογο από νωρίς η Κροατία. Κέρδισε η ίδια τη Νιγηρία σχετικά εύκολα με 2-0 και της έκατσε κουτί η ισοπαλία της Αργεντινής με την Ισλανδία. Ετσι με έξι βαθμούς προκρίνεται και το πρώτο ματς μπολ πρόκρισης είναι απόψε. Σε περίπτωση νίκης θα βρεθεί και μια ανάσα από την πρωτιά. Δούλεψαν τα στημένα στην πρεμιέρα, αφού το πρώτο γκολ ήρθε από αντίπαλο μετά από κόρνερ και το δεύτερο από την άσπρη βούλα. Στα δέκα τελευταία παιχνίδια της έχει φέρει οχτώ under. Ακόμα και ο βαθμός σήμερα θα της κάτσει κουτί, αφού την κρατάει στην κορυφή. Ο Ντάλιτς σκέφτεται απόψε να παρατάξει πιο «σφιχτή» ενδεκάδα, με τον Μάντζουκιτς αιχμή του δόρατος στην επίθεση και ένα καθαρό 4-2-3-1. Τη μεσοεπιθετική τεριπλέτα θα αποτελέσουν Μόντριτς, Πέρισιτς και Ρέμπιτς.

Πιθανές ενδεκάδες

Αργεντινή (4-2-3-1)

Καμπαγέρο

Μερκάδο

Οταμέντι

Ρόχο

Ταλιαφίκο

Μαστσεράνο

Σέλσο

Ντι Μαρία

Μέσι

Σάλβιο

Αγουέρο

Κροατία (4-2-3-1)

Σούμπασιτς

Βρσάλικο

Βίντα

Λόβρεν

Στρίνιτς

Ράκιτιτς

Μπρόζοβιτς

Πέρισιτς

Μόντριτς

Ρέμπιτς

Μάντζουκιτς

Εκτίμηση

Στα σχοινιά από νωρίς η Αργεντινή. Τώρα πρέπει να δείξει χαρακτήρα. Επιβάλλεται να σκοράρει κόντρα σε μία φιλόδοξη και ταχύτατη μεσοεπιθετικά Κροατία. Με τους παίκτες που έχουν από τη μέση και μπροστά οι δύο ομάδες θα μου προκαλέσει εντύπωση αν η αναμέτρηση δεν περάσει κάποια στιγμή από το 1-1. Λογική επιλογή το goal/goal όπου κι αν καταλήξει τελικά η… μπίλια.

Σε ενδιαφέρει