Κολομβία – Ιαπωνία: Ο ενθουσιασμός κόντρα στα… μηχανάκια

Η φιλόδοξη Κολομβία ρίχνεται στο φετινό Μουντιάλ αντιμετωπίζοντας αρχικά την έμπειρη Ιαπωνία, που διαθέτει από τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες στη διοργάνωση.
Κολομβία – Ιαπωνία: Ο ενθουσιασμός κόντρα στα… μηχανάκια

Στην Μορντόβια Αρένα της πόλης Σαράνσκ θα λύσουν τις διαφορές τους Κολομβία και Ιαπωνία στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του όγδοου ομίλου.

Τα προγνωστικά μου

Κολομβία – Ιαπωνία: 1 & Over 1,5 (2.30)

Ανάλυση

Η Κολομβία αγχώθηκε αρκετά για να πάρει την απευθείας πρόκριση από τη ζώνη της λατινικής Αμερικής, αφού εξασφάλισε την τέταρτη θέση την τελευταία αγωνιστική χάρη στο 1-1 με το Περού. Δεύτερη σερί συμμετοχή στο Μουντιάλ. Τα πήγε καταπληκτικά στο προηγούμενο μένοντας εκτός στα προημιτελικά από την Βραζιλία με 2-1 πολύ δύσκολα. Στον πάγκο κάθεται ο έμπειρος Πέκερμαν, ο οποίος θα στηριχτεί κατά 99% σε λεγεωνάριους. Οι 14 από τους 23 του ρόστερ αγωνίζονται στην Ευρώπη και είναι πιο εξοικειωμένοι σε συνθήκες Ρωσίας. Πολύ αμυντικά προσέγγισε τα τελευταία φιλικά μένοντας στο 0-0 με Αυστραλία και Αίγυπτο. Δεν αλλάζει ο Αργεντινός ομοσπονδιακός το 4-2-3-1 με τον Φαλκάο να «δαγκώνει» στην κορυφή έχοντας τα στηρίγματα των Χάμες, Μουριέλ και Κουαρδάδο.

Διαφορετική κουλτούρα, ένας στόχος. Μονόδρομος η νίκη για Κολομβία και Ιαπωνία απόψε ώστε να μπουν σε θέση οδηγού 

Η Ιαπωνία άργησε να βρεθεί σε τελική φάση Μουντιάλ, αφού για πρώτη φορά τα κατάφερε το 1998. Εκτοτε, όμως, δίνει διαρκώς το παρόν και μια φουρνιά με αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ο κόουτς Νισίνο προτίμησε να εμπιστευτεί πολλούς παίκτες με αρκετές παραστάσεις, που δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία τους παρουσία στη μεγάλη γιορτή. Τρεις ήττες από Ιαπωνία με 2-1, Γκάνα με 2-0 και Ελβετία με 2-0 στα φιλικά πριν ολοκληρώσει με θετικό τρόπο την προετοιμασία επικρατώντας με 4-2 της Παραγουάης. Στο τελευταίο φιλικό χτύπησε ο ηγέτης Οκαζάκι, ο οποίος βρίσκεται μεν στην αποστολή, αλλά δύσκολα θα τον δούμε στην πρεμιέρα. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και ένα… προσεκτικό 3-4-2-1 θα παίξει έχοντας τον Οσάκο στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω το δίδυμο Καγκάβα – Χόντα.

Πιθανές ενδεκάδες

Κολομβία (4-2-3-1)

Οσπίνα

Φάμπρα

Μουρίγιο

Ν. Σάντσες

Αρίας

Κ. Σάντσες

Αγκιλάρ

Μουριέλ

Χάμες

Κουαρδάδο

Φαλκάο

Ιαπωνία (3-4-2-1)

Καβασίμα

Μακίνο

Χασέμπε

Γιοσίντα

Ναγκατόμο

Γιαμαγκούτσι

Οσίμα

Χαραγκούτσι

Χόντα

Καγκάβα

Οσάκο

Εκτίμηση

Οι δύο ομάδες διαθέτουν εξαιρετικό υλικό από τη μέση και μπροστά. Οσο κι αν θέλουν να κρυφτούν είναι στο DNA των Φαλκάο, Χάμες, Οσάκο και Καγκάβα να παίζουν επιθετικά. Υπό αυτές τις συνθήκες το goal/goal συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, αλλά με φοβίζει το ότι είναι πρεμιέρα. Ποιοτικά η Κολομβία διαθέτει ανώτερο ρόστερ και πιο φιλοδοξη ομάδα. Εχει μεγαλύτερη ενέργεια. Το 1.70 του άσου είναι οριακά αποδεκτό. Λέω να το συνδυάσω με το over 1,5 διεκδικώντας μια απόδοση στα επίπεδα του 2.30!

Σε ενδιαφέρει