Πολωνία – Σενεγάλη: Ο φόβος της ήττας

Στον πιο ισορροπημένο όμιλο του Μουντιάλ σίγουρα όποια ομάδα ηττηθεί στην πρεμιέρα δύσκολα θα επανέλθει στη διεκδίκηση της πρόκρισης.
Πολωνία – Σενεγάλη: Ο φόβος της ήττας

Στο Σπαρτάκ Στάντιουμ της Μόσχας, χωρητικότητας 45.000 θέσεων, συγκρούονται για την πρώτη αγωνιστική του όγδοου ομίλου η Πολωνία με τη Σενεγάλη.

Τα προγνωστικά μου

Πολωνία – Σενεγάλη: Χ ημ. (1.90)

Ανάλυση

Με οδηγό το πρόσφατο EURO όπου έφτασε στην οχτάδα παρατάσσεται στα γήπεδα της Ρωσίας η Πολωνία. Ο Ναβάλκα είναι ένας προπονητής που ξέρει να παίρνει το 100% από τους παίκτες του. Θεωρείται ο αναμορφωτής της ομάδας, αφού την έβγαλε από την αφάνεια και την μετέτρεψε σε μια ομάδα που θέλει την μπάλα στα πόδια της και μόνο φοβισμένα δεν παίζει. Μεγάλος ηγέτης ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας με 53 γκολ και πρώτος σκόρερ στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης με 16 τέρματα. Εντυπωσιακό το γεγονός πως στα 22 τελευταία παιχνίδι που κατάφερε να προηγηθεί δεν έχασε. Ξέρει υποδειγματικά να διαχειρίζεται το ματς όταν βρίσκεται μπροστά στο σκορ. Δεδομένο το 4-4-1-1 με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Λεβαντόφσκι και από πίσω τον σούπερ φορμαρισμένο Ζιελίνσκι.

Οριακή πρεμιέρα για Πολωνία καιν Σενεγάλη, με την ηττημένη να κάνει πρόωρα ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω.

Στοίχημα online 24/7 από το σπίτι (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Η Σενεγάλη είναι μια ταχύτατη ομάδα, που χαίρεται κάθε λεπτό στις μεγάλες διοργανώσεις και αν υποτιμηθεί κάνει τη ζημιά. Το έπραξε στο Μουντιάλ του 2002 φτάνοντας ως τα προημιτελικά. Επιστρέφει στα παγκόσμια… σαλόνια αποφασισμένη να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Στον πάγκο κάθεται ο 42χρονος Αλιού Σισέ, που στην πορεία του 2002 ήταν παίκτης. Ξέρει, λοιπόν, τον τρόπο. Στα τελευταία φιλικά της είχε ένα πολύ καλό πρόσωπο χάνοντας μόνο από την Κροατία με 2-1 οριακά. Ακολούθησε το νικηφόρο 2-0 επό της Ν. Κορέας. Ξεκάθαρο 4-3-3 από τον Σισέ με μαγική τριπλέτα μπροστά τους Μανέ, Σο και Μπαλντέ. Αν βρεθούν σε καλή μέρα δεν πιάνονται ούτε με… λάσο.

Πιθανές ενδεκάδες

Πολωνία (4-4-1-1)

Τσέζνι

Γκλικ

Πάζνταν

Μπέντναρεκ

Μπερεζίνσκι

Μπλατσικόφσκι

Γκροσίτσκι

Κριχόβιακ

Λινέτι

Ζιελίνσκι

Λεβαντόφσκι

Σενεγάλη (4-3-3)

Ενταγιέ

Σις

Εμποτζί

Κουλιμπαλί

Γκασαμά

Γκουέιγ

Κουγιατέ

Ν’ Ντόι

Μανέ

Σο

Μπαλντέ

Εκτίμηση

Η αλήθεια είναι πως μπορεί να μην υπάρχει στο συγκεκριμένο ζευγάρι το μεγάλο όνομα, αλλά είναι ένα ματς που θέλω σαν τρελός να δω. Εξάλλου βρίσκεται στον πιο ισορροπημένο όμιλο που κάθε λάθος απαγορεύεται. Το άγχος της πρεμιέρας και ο φόβος την ήττας στα δύο στρατόπεδα με οδηγεί σε ένα άκρως αναγνωριστικό παιχνίδι τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο. «Χ» στο πρώτο ημίχρονο.  

Σε ενδιαφέρει