Μουντιάλ: Το ρόστερ της Ιαπωνίας

Μπορεί να κατάφερε να προκριθεί – έστω και με δυσκολία – στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ο Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς απολύθηκε και στη θέση του είναι ο Ακίρα Νισίνο, που δεν έχει κάτσει στον πάγκο για επίσημο ματς.
thumbnail JAPAN team big

Για χρόνια η Ιαπωνία θεωρείται η πιο ποιοτική – τεχνική ομάδα της Ασίας και πλέον βρίσκεται για 6η συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτές, μάλιστα, είναι και οι μοναδικές της παρουσίες, δείχνοντας αν μη τι άλλο ότι έχει ανέβει επίπεδο, συνδυάζοντας το ταλέντο με το αποτέλεσμα. Προπονητής που την οδήγησε στα γήπεδα της Ρωσίας ήταν ο Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς, με τον Βόσνιο όμως, να αποτελεί παρελθόν από τον Απρίλιο. Στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ανατολικής Ασίας, η Ιαπωνία αποτελούμενη από παίκτες που δεν είναι βασικοί, ηττήθηκε 4 – 1 από τη μεγάλη αντίπαλό της, Νότια Κορέα. Στη συνέχεια ο τεχνικός της ομάδας μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους αντιπάλους και έτσι πλήρωσε το μάρμαρο, έπειτα από την οργή των ΜΜΕ προς το πρόσωπό του για τα σχόλια που έκανε. Διάδοχός του ο Ακίρα Νισίνο, που το πρώτο του επίσημο ματς θα είναι με την Κολομβία.

Τα αστέρια της Ιαπωνίας

Ο Σίντζι Καγκάβα, μόλις στα 29 του, φοράει τη φανέλα της Ντόρτμουντ, ενώ έχει αγωνιστεί (με όχι ιδιαίτερη επιτυχία) στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι πλέον 89 φορές διεθνής και έχει 29 γκολ. Ωστόσο, από κοντά στην ίδια κατηγορία είναι ο Κεϊσούκε Χόντα (31) που μετά 93 συμμετοχές, έχει και 36 γκολ και πλέον αγωνίζεται στην Πατσούκα. Κορυφαίος εν ενεργεία σε συμμετοχές και γκολ, είναι ο επιθετικός της Λέστερ, Σίντζι Οκαζάκι που είναι 32, έχει 111 παρουσίες με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και 50 γκολ.

Με προπονητή που δεν έχει ξανακαθίσει στον πάγκο της σε επίσημο ματς η Ιαπωνία. Τι θα καταφέρει στα γήπεδα της Ρωσίας; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Μία – μία της βγαίνει της Ιαπωνίας. Πέρασε στους «16» του θεσμού το 2002, όταν έπαιζε κιόλας εντός έδρας ενώω στο 2010 στη Ν. Αφρική, επίσης αποκλείστηκε στους «16». Τις υπόλοιπες χρονιές (1998, 2006, 2014) δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων.

Πιθανή ενδεκάδα

Με βάση τα όσα προτιμούσε ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, η ενδεκάδα του προσαρμοζόταν στο 4 – 2 – 3 – 1. Στη θέση του γκολκίπερ θα είναι ο εμβληματικός, Καβασίμα. Δεξιά είναι ο Σακάι της Μαρσέιγ και στο κέντρο της άμυνας ξεχωρίζει ο Γιοσίντα της Σαουθάμπτον. Αριστερά είναι ο Ναγκατόμο της Γαλατά και πρώην της Ίντερ. Στον άξονα δεν σπάνε οι Γιαμαγκούτσι, Χασέμπα, Καγκάβα, δεξιά μετατίθεται ο Χόντα, αριστερά ο Χαραγκούτσι και στην κορυφή φυσικά ο Οκαζάκι.

Η αποστολή της Ιαπωνίας

Τερματοφύλακες: Εϊζί Καβασίμα (Μετζ), Μασάκι Χιγκασιγκούτσι (Γκάμπα Οζάκα), Κοσούκε Νακαμούρα (Κασίμα)

Αμυντικοί: Γιούτο Ναγκατόμο (Γαλατασαράι), Τομοάκι Μακίνο (Ουράβα), Μάγια Γιοσίντα (Σαουθάμπτον), Χιρόκι Σακάι (Μαρσέιγ), Γκοτόκου Σακάι (Αμβούργο), Γκεν Σότζι (Κασίμα), Βατάρου Εντο (Ουράβα), Ναομίτσι Ουέντα (Κασίμα)

Μέσοι: Μακότο Χασέμπε (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Κεϊσούκε Χόντα (Πατσέκο), Τακάσι Ινούι (Εϊμπάρ), Σίνζι Καγκάβα (Ντόρτμουντ), Χοτάρου Γιαμαγκούτσι (Σερέζο Οζάκα), Γκένκι Χαραγκούτσι (Ντίσελντορφ), Τακάσι Ουσάμι (Ντίσελντορφ), Γκάκου Σιμπασάκι (Χετάφε), Ριότα Οσίμα (Καβασάκι)

Επιθετικοί: Σίνζι Οκαζάκι (Λέστερ), Γιούγια Οσάκο (Βέρντερ Βρέμης), Γιοσινόρι Μούτο (Μάιντς).

Τα προγνωστικά μου

Σε έναν εξαιρετικά ισορροπημένο όμιλο έχει κληρωθεί η Ιαπωνία, που έχει Πολωνία, Σενεγάλη kai Κολομβία. Απόφαση δίχως λογική να απολύσει τον προπονητή δύο μήνες πριν από τη διοργάνωση. Το ποδόσφαιρο τιμωρεί, και θα ρίσκαρα να χάσει όλα τα παιχνίδια της (έστω οριακά) σε απόδοση 7.50!

Σε ενδιαφέρει