Καλώς τα παιδιά… 3-0!

Καλώς τα παιδιά… 3-0!

Με ακριβώς αυτή τη ψυχολογία υποδέχτηκαν οι Ολλανδοί τους αποκαμωμένους και ψυχολογικά συντετριμμένους Βραζιλιάνους, οι οποίοι έζησαν ακόμα έναν εφιάλτη μέσα σε λίγες μέρες στο «Εστάντιο Νασιονάλ» και ηττήθηκαν για 2η συνεχόμενη φορά με κάτω τα χέρια (0-3)! Δύο γκολ από το πρώτο τέταρτο κι άλλο ένα στο φινάλε της αναμέτρησης, έδωσαν νέα αφορμή για αποδοκιμασίες από τους δεκάδες χιλιάδες Βραζιλιάνους θεατές στις εξέδρες, που είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να “τσαλακώνεται” ξανά. Όπως και να το κάνουμε, δέκα γκολ παθητικό σε δύο αγώνες για Βραζιλία, είναι αυτό που λένε και οι Βρετανοί «too much»…

Τα όργανα άρχισαν να… βαράνε από νωρίς στη Μπραζίλια, με τους Ολλανδούς να «παγώνουν» με το καλημέρα την ήδη ψυχρή Βραζιλιάνικη πρωτεύουσα, αφού το σκορ βρισκόταν ήδη στο 0-2 από το 17’! Ο Φαν Πέρσι έκανε την αρχή μόλις στο 3ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (που κέρδισε ο Ρόμπεν από το Σίλβα), για να διπλασιάσει τα τέρματα των «Οράνιε» ο Μπλίντ από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από κακή απομάκρυνση του Νταβίντ Λουίζ.

Ο παίκτης της Βραζιλίας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή (όπως ούτε κι ο Παουλίνιο), στο 38ο λεπτό ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ, σπαταλώντας σημαντική ευκαιρία για τη «σελεσάο» να ξαναμπεί στο παιχνίδι πριν από το ημίχρονο.

Η κορυφαία ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 60’ αλλά το σουτ του Ραμίρες, μετά την προσποίηση του στο Φλάαρ, έφυγε λίγα εκατοστά διπλά από το δοκάρι του Σίλεσεν. Η ομάδα του Σκολάρι που για ακόμα ένα παιχνίδι είχε πρόβλημα στη δημιουργία, δεν πέρναγε ούτε απ έξω από την… περιοχή του Σίλεσεν κι έτσι μοιραία δέχτηκε και το 0-3 από τον Βαινάλντουμ, ο οποίος έβαλε το κερασάκι στη τούρτα.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η είσοδος του τερματοφύλακα Βόρμ στις καθυστερήσεις, ο οποίος έγινε ο 23 παίκτης που χρησιμοποιήθηκε από τον Φαν Γκάαλ στη διοργάνωση, πράγμα που είχε ως συνέπεια η Ολλανδία γίνει μόλις η 4η ομάδα της ιστορίας που χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες της σε ένα Μουντιάλ!

Σε ενδιαφέρει