Τιτανομαχία Μέσι vs Ρόμπεν

robben messi

Μετά τον χθεσινό πρώτο ημιτελικό, όλα μπορούμε να τα περιμένουμε σε αυτό το Μουντιάλ. Αλλά αν δεν είναι αμφίρροπο το Αργεντινή – Ολλανδία, τότε θα πρόκειται για μεγάλη έκπληξη. Οι δύο ομάδες προσέχουν αρκετά την άμυνά τους, με τους γηπεδούχους να στηρίζονται επιθετικά στις εμπνεύσεις των Μέσι, Ντι Μαρία και Ιγουαϊν, ενώ στους φιλοξενούμενους το άλφα και το ωμέγα είναι ο Ρόμπεν. Ο τελευταίος υποφέρει από μια γρίπη και είχε και κάποιες στομαχικές διαταραχές, αλλά θεωρώ πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να τον κρατήσει μακριά από ένα τόσο σπουδαίο ματς.

Η Αργεντινή έφτασε ως εδώ χάρη στην άμυνά της. Μετά τα τρία γκολ που δέχτηκε στους ομίλους, ο Ρομέρο δεν έχει ξαναμαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της ομάδας του. Βέβαια, κι αυτή δύο γκολ έχει βάλει όλα κι όλα στα νοκ άουτ, το ένα εκ των οποίων, στην παράταση με την Ελβετία. Ο Σαμπέγια είναι τυχερός, καθώς μπορεί να μην έχει πολύ καλά χαφ, αλλά το γεγονός πως ο Μασεράνο κάνει πολύ μεστές εμφανίσεις, αλλά και το οτι οι Μέσι, Ντι Μαρία και Ιγουαϊν είναι σε εξαιρετική φόρμα, του δίνει λύσεις. Ακόμη και ο “μέτριος” Ρομέρο δεν έχει κάνει κακές εμφανίσεις στο παγκόσμιο κύπελλο. Η Αργεντινή θέλει να κρατήσει ψηλά και την τιμή των ομάδων της Λατινικής Αμερικής, αφού αν αποκλειστεί, για πρώτη φορά θα πάρει ευρωπαϊκή ομάδα το Μουντιάλ, σε αμερικάνικο έδαφος. Ο Ντι Μαρία δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό μου και θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα απουσιάσει. Πρόκειται για μεγάλη απώλεια, αφού δεν υπάρχει παίκτης που να έχει τις δυνατότητές του επιθετικά. Λογικά αντικαταστάτης του θα είναι ο Πέρεζ, ενώ ελπίδες έχει και ο έμπειρος, Μάξι Ροντρίγκεζ. Στην επίθεση, είναι έτοιμος ο Αγουέρο και θα διεκδικήσει μια θέση βασικού, μαζί με τον Λαβέτσι.

Η Ολλανδία έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στα νοκ άουτ. Με το Μεξικό πέρασε κατά τύχη και κόντρα στην Κόστα Ρίκα στα πέναλτι, χάρη στην έμπνευση του Φαν Χάαλ με τον Κρουλ. Ο Ρόμπεν είναι για μένα ο καλύτερος παίκτης του παγκοσμίου κυπέλλου. Κάνει τα πάντα. Σκοράρει, πασάρει, ντριμπλάρει, τρέχει, πιέζει, κόβει. Δείχνει πόσο πολύ θέλει, μετά το Champions League με την Μπάγερν, να πάρει και έναν τίτλο με την πατρίδα του. Άλλωστε, οι Ολλανδοί είναι αδικημένοι από την ιστορία του Μουντιάλ, καθώς έχουν φτάσει τρεις φορές σε τελικό, έχοντας εκπληκτικές ομάδες, αλλά δεν κατάφεραν να σηκώσουν την κούπα. Με τίποτα δεν χάνει το ματς ο Ρόμπεν, παρά την ίωση που τον ταλαιπωρεί. Όμως, έχει τρέξει πάρα πολύ και δεν ξέρω πόσο μπορεί να αντέξει ακόμη. Ο Φαν Πέρσι, παρότι ξεκίνησε καλά, αρχίζει να θυμίζει τις εμφανίσεις του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απογοητεύοντας τους οπαδούς των “οράνιε”. Από την αποτελεσματικότητά του, θα κριθούν πολλά στον σημερινό αγώνα.
Θα δώσω πλεονέκτημα πρόκρισης στην Αργεντινή. Κι αυτό επειδή προσέχει πιο πολύ την άμυνα. Κι όσοι πιστεύουν πως η κατάκτηση του Μουντιάλ θα είναι εύκολη υπόθεση για τους Γερμανούς, ας ρωτήσουν τι έχει να πει ο Μέσι.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αργεντινή: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Γκάγκο, Μασεράνο, Πέρεζ ή Μάχι Ροντρίγκεζ, Mέσι, Λαβέτσι ή Αγουέρο και Ιγουαϊν.

Ολλανδία: Σίλεσεν, Μπλιντ, Ίντι, Ντε Φράι, Φλάαρ, Γιάνμαατ, Γουαινάλντουμ, Σνάιντερ, Ντε Γκούζμαν, Ρόμπεν και Φαν Πέρσι.

Σε ενδιαφέρει