Ημιτελικοί Μουντιάλ: Μοιρασμένες οι αποδόσεις

messi robben

Στους ημιτελικούς του Μουντιάλ πέρασαν οι πραγματικά τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Προσωπικά, πιστεύω πως θέση σε αυτή την τετράδα θα μπορούσε να έχει μία εκ των Μεξικού, ΗΠΑ, Βελγίου ή Γαλλίας. Οι τέσσερις αυτές ήταν αρκετά καλές ομάδες και με λίγη περισσότερη τύχη στις διασταυρώσεις ή στα παιχνίδια τους, θα μπορούσαν να έχουν φτάσει ακόμη και στον τελικό. Όμως, σε γενικές γραμμές, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως οι Βραζιλία, Γερμανία, Αργεντινή και Ολλανδία, είναι άδικα στους τέσσερις.

Στο Βραζιλία – Γερμανία, κοντράρονται δύο ομάδες που έχουν ξεχωρίσει για τις “επαγγελματικές” τους νίκες. Όσο κλισέ και να είναι αυτή η έκφραση, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (η νίκη της Βραζιλίας επί του Καμερούν και η νίκη της Γερμανίας επί της Πορτογαλίας) οι δύο ομάδες απλώς έκαναν αυτό που έπρεπε για να περάσουν στον ημιτελικό. Η απουσία του Νεϊμάρ έχει σίγουρα αποπροσανατολίσει τους Βραζιλιάνους. Με δεδομένο πως οι Φρεντ και Χαλκ δεν είναι σε καλή κατάσταση και στον πάγκο δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση, ο Σκολάρι θα πρέπει να βγάλει “λαγό από το καπέλο” για να διορθώσει επιθετικά την ομάδα του. Λογικά στην θέση του Νεϊμάρ θα παίξει ο Γουίλιαν, αλλά αν εγώ ήμουν προπονητής, σίγουρα θα έβαζα τον Ραμίρες και θα έπαιζα με άλλο σύστημα. Η Γερμανία είναι για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε Μουντιάλ, μέσα στην τετράδα και αυτό τα λέει όλα. Για να την βγάλεις έξω στα νοκ άουτ, πρέπει να “φτύσεις αίμα”. Βέβαια, τα ατού της δεν είναι σε καλή κατάσταση. Οι Οζίλ, Γκέτσε και Σβαϊνστάιγκερ είναι αγνώριστοι και δεν είναι τυχαίο πως κορυφαίοι παίκτες των “πάντσερ” είναι οι Νόιερ και Χούμελς. Όσον αφορά τις αποδόσεις, η μέγιστη τιμή για τον άσο είναι το 2,89. Το Χ δίνει 3,31 και το διπλό παίζεται αυτή τη στιγμή με 2,86.

Στο Αργεντινή – Ολλανδία, έχουμε δύο ομάδες που μοιάζουν σε πολλά, αλλά παίζουν αρκετά διαφορετικό ποδόσφαιρο. Πάμε στα όμοια. Και οι δύο στηρίζονται σε έναν μεγάλο ηγέτη. Οι μεν στον Μέσι και οι δε στον Ρόμπεν. Οι δύο αυτοί είναι σε εκπληκτική κατάσταση και έχουν φτάσει τις ομάδες τους έως εδώ. Επίσης, μοιάζουν στο οτι προσέχουν πολύ την άμυνά τους. Οι Αργεντινοί παίζουν με 5-3-2 και έχουν τουλάχιστον επτά αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα. Προσέχουν πρώτα να μην δεχτούν γκολ και ξέρουν οτι μια έμπνευση του Μέσι, ή του Ντι Μαρία, ή του Ιγουαϊν, θα τους δώσει το γκολ. Οι Ολλανδοί παίζουν επίσης 5-3-2, αν και λόγω της επιθετικής τους φύσης, δεν μπορούν να παίζουν φουλ άμυνα. Τα χαφ βγαίνουν πολύ μπροστά και τα ακραία μπακ προωθούνται συνεχώς. Όσον αφορά τις φανέλες των δύο ομάδων, είναι το ίδιο βαριές, αφού μπορεί οι Αργεντίνοι να έχουν πάρει δύο Μουντιάλ, αλλά οι Ολλανδοί έχουν παίξει τρεις τελικούς. Πλεονέκτημα έχουν οι Ολλανδοί στον πάγκο, όπου ο Φαν Χάαλ είναι εγγύηση για τις σωστές επιλογές. Μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ, απαλλαγμένος από τις παλιές του εμμονές και δείχνει πως είναι αναπόσπαστο μέλος της ομάδας. Η Αργεντινή έχει κουραστεί σαφώς λιγότερο από την αντίπαλό της για να πάρει τα δύο τελευταία ματς, οπότε έχει πλεονέκτημα στην φυσική κατάσταση. Η νίκη της Ολλανδία πληρώνει 3,27, το Χ δίνει 3,30 και η νίκη της Αργεντινής 2,46.

Σε ενδιαφέρει