Το βάρος της νίκης

klapsas

Το παγκόσμιο κύπελλο δεν είναι απλά ένα ακόμη αθλητικό γεγονός. Τουλάχιστον για τη Βραζιλία. Η πίεση στους παίκτες για κατάκτηση του Μουντιάλ είναι τεράστια.

Πώς να μην μπει στην υπόθεση και ψυχολόγος. Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι κάλεσε τον ειδικό για να συνδράμει στη ψυχολογική στήριξη των παικτών. Οι “Καριόκας” μετά την περιπετείωδη πρόκριση στους “8”, κερδίζοντας στα πέναλτι τη Χιλή, είδαν τη λαϊκή απαίτηση να εξωτερικεύεται στα μάτια τους. Αρκετοί από αυτούς ξέσπασαν σε κλάματα. Προφανώς, όχι γιατί απέκλεισαν τη Χιλή, αλλά γιατί πλησιάζουν πιο κοντά στον στόχο τους. Παρ’ όλα αυτά, ο Σκολάρι, κόουτς της Βραζιλίας, ανησυχεί για πιθανή κατάρρευση, καθώς δεν είναι λίγο να στηρίζεις στις πλάτες σου την επιθυμία τόσων ανθρώπων. Όχι όλων, αλλά και πάλι η κληρονομιά της “σελεσάου” είναι τεράστια και δύσκολα μεταφέρεται.

Ο Νεϊμάρ ήταν ένας από αυτούς που έκλαψαν. Ο ίδιος τόνισε “ότι ο αγώνας με τη Χιλή ήταν συναρσπαστικός για όλους. Δεν νιώθω το βάρος της υποχρέωσης να είμαι συνέχεια στο επίκεντρο”.Ο σούπερ σταρ των Βραζιλιάνων διατείνεται ότι η ομάδα δεν έχει συναισθηματικό πρόβλημα. Μάλλον το λέει για να το πιστέψει, αφού οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του ίδιου και των συμπαικτών του δεν πείθουν για χαλάρωση. Αντιθέτως… Ο Σκολάρι πρέπει να βρει τρόπο να απελευθερώσει τους παίκτες του. Είμαι σίγουρος ότι στο μυαλό όλων είναι αδιαπραγμάτευτη η κατάκτηση της κορυφής. Απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί και γιατί όχι και ένας ψυχολόγος.

Σε ενδιαφέρει