Χαλαρό το Βέλγιο, για το θαύμα οι Κορεάτες

Χαλαρό το Βέλγιο, για το θαύμα οι Κορεάτες

Το Βέλγιο με δύο αγχωτικές νίκες έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην φάση των 16 και χάνει την πρώτη θέση μόνο αν δεν κερδίσει και η Αλγερία πάρει τη νίκη απέναντι στη Ρωσία καλύπτοντας τη διαφορά των γκολ που έχει από τους Βέλγους. Οι Νοτιοκορεάτες έχουν απογοητεύσει στη διοργάνωση (δεν είναι Κορέα εδώ για να κηδέψουν Ιταλο-Ισπανίες) και για να πάρουν την πρόκριση θα πρέπει ταυτόχρονα να κερδίσουν απόψε με τέσσερα γκολ διαφορά και να λήξει ισόπαλο το άλλο ματς του ομίλου. Εν ολίγοις μία στο εκατομμύριο. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Το ματς στο οποίο η Κορέα έχασε το παιχνίδι της πρόκρισης ήταν αυτό απέναντι στην Αλγερία. Εκεί φάνηκαν οι αδυναμίες των Ασιατών κόντρα σε μια ομάδα τεχνικά ανώτερη. Συνεπώς απέναντι στο Βέλγιο το ίδιο πρόβλημα αναμένεται πολύ μεγαλύτερο. Στο πρώτο παιχνίδι τους, με αντίπαλο τη Ρωσία αν και προηγήθηκαν χωρίς να δημιουργήσουν καμιά μεγάλη ευκαιρία (το γκολ προήλθε από τσαφ του Ακινφέεφ), δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το πλεονέκτημά τους και ισοφαρίστηκαν για το τελικό 1-1. Μοναδικοί διασωθέντες σε μια μετριοτάτη πορεία μέχρι στιγμής είναι ο πληθωρικός Σον της Λεβερκούζεν και ο πλάγιος χαφ, Μιν. Κατά τα άλλα πρόκειται για μια εντεκάδα από “μηχανάκια” που τρέχουν και πρεσάρουν σε όλο το γήπεδο όμως υστερούν σε δύναμη και τεχνική.

Οι “διάβολοι” ξεκίνησαν ως μεγάλο φαβορί του ομίλου και πολλά υποσχόμενοι για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Παρά το γεγονός όμως ότι έχουν το δύο στα δύο, δεν έχουν πείσει με τις εμφανίσεις τους, καθώς η λύση έρχεται την τελευταία στιγμή “εξ ουρανού” ή μάλλον καλύτερα από τον πάγκο. Στην πρεμιέρα τους με την Αλγερία χρειάστηκαν την κεφαλιά του Φελαϊνί, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, για να ισοφαρίσουν το πέναλτι του Φεγκουλί και το εξαιρετικό τελείωμα του Μέρτενς, που επίσης δεν ξεκίνησε βασικός για να γράψουν το τελικό 2-1. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τους Ρώσους. Εκεί όμως ήταν ο Μιραλάς που άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού και ο Όριτζι, που σκόραρε παίρνοντας τη θέση του ντεφορμέ Λουκάκου για το τελικό 1-0. Απόψε ο Βίλμοτς σκέφτεται να ξεκουράσει κάποια από τα βασικά του εργαλεία και δεν έχει στη διάθεσή του τον Βερμάελεν που είναι τραυματίας.

Οι αποδόσεις για νίκη του Βελγίου κοντά στο 1,65-1,70 δεν με ικανοποιούν. Γι’ αυτόν το λόγο προτιμώ να επιλέξω το over 2,5 μιας και οι δύο ομάδες θα είναι κάπως πιο χαλαρές.

Πιθανές εντεκάδες

Ν. Κορέα: Ριόνγκ – Γιόνγκ, Χο, Γκουόν, Σουκ Γιούνγκ – Γονγκ, Κουκ Γιουνγκ – Τσου Γιουνγκ, Σον, Μιν – Παρκ

Βέλγιο: Κουρτουά – Φερτόνγκεν, Λόμπαερτς, Κομπανί, Μπόρε – Ντεφούρ, Ντεμπελέ – Αζάρ, Τσαντλί, Μιραλάς – Όριτζι

Σε ενδιαφέρει