Περιμένοντας τα μαντάτα απο το Ρεσίφε

Περιμένοντας τα μαντάτα απο το Ρεσίφε

Πορτογαλία και Γκάνα κοντράρονται απόψε στο «Εστάντιο Νασιονάλ» της Μπραζίλια (19:00), θέλοντας μόνο τη νίκη, σε συνδυασμό με την επικράτηση των Γερμανών στο άλλο παιχνίδι (απέναντι στις Η.Π.Α) για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Θεωρητικά η Γκάνα έχει ένα παραπάνω αβαντάζ, αφού σε αντίθεση με την Πορτογαλία έχει πολύ καλύτερο συντελεστή στη διαφορά τερμάτων (-1 αντί -4 των Πορτογάλων), πράγμα που σημαίνει ότι στην έσχατη περίπτωση, ακόμα και η νίκη με ένα γκολ διαφορά μπορεί να φανεί επαρκής.

Το «τραβηγμένο» σενάριο για την ομάδα του Μπέντο, η οποία παρά τα αποτελέσματα της και τα αγωνιστικά προβλήματα είναι ακόμα ζωντανή (έστω και με «μηχανική υποστήριξη» μετά το γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις κόντρα στην Αμερική), είναι να πετύχει πολλά γκολ, την ίδια ώρα που οι Η.Π.Α θα καταποντιστούν. Με λίγα λόγια η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη, και σίγουρα εάν το Η.Π.Α – Γερμανία δεν τελειώσει ισόπαλο, θα πρέπει να είμαστε ήδη προετοιμασμένοι με τα κομπιουτεράκια στο χέρι, για τυχόν υπολογισμούς!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι Ίβηρες θα παραταχθούν με 4-3-3. Ο Μπέτο προβλέπεται να κάτσει κάτω από τα δοκάρια, όπως και στο παιχνίδι απέναντι στις Η.Π.Α, ενώ ο Πέπε θα επανέλθει στο κέντρο της άμυνας, έπειτα από την τιμωρία του στο ματς της πρεμιέρας. Ο Κοεντράο είναι εκτός πλάνων για το υπόλοιπο Μουντιάλ, όπως και ο Αλμέιδα με τον Πόστιγκα, οι οποίοι μπορεί να μην είναι εντελώς εκτός αποστολής, αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερα αμφίβολοι μετά τους τραυματισμούς που αποκόμισαν ( ο πρώτος στο 1ο παιχνίδι και ο δεύτερος στο επόμενο).

Από πλευράς Γκάνας δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Μουντάρι, και η λογική λέει ότι ο πολύπειρος Εσίεν θα ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός σε αυτό το Μουντιάλ, στο χώρο του κέντρου. Επιπλέον, οι Αφούλ και Πρίνς Μπόατενγκ θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι παίκτες που θα παραμείνουν βασικοί αντί των Οπαρέ και Τζόρνταν Αγιού αντίστοιχα, μιας και οι πρώτοι “μεταμόρφωσαν” ολόκληρη την ομάδα στο ματς με τη Γερμανία (2-2), εν αντιθέσει με το ματς της πρεμιέρας που η ομάδα του Άπια δεν είχε τις αντίστοιχες επιθετικές λύσεις και ηττήθηκε φυσιολογικά από την Αμερική (1-2). Έτσι το 4-2-3-1 θα παραμείνει απαρέγκλιτο. Αξίζει να αναφερθεί πως η σημερινή θα είναι μόλις η πρώτη φορά που τίθενται αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, είτε σε φιλικό είτε σε επίσημο παιχνίδι.

Η μέχρι τώρα βαθμολογία του ομίλου είναι η εξής: Γερμανία και Η.Π.Α από 4 βαθμούς και Γκάνα με Πορτογαλία από 1.

Πιθανές ενδεκάδες:

Πορτογαλία: Μπέτο – Βελόσο, Πέπε, Άλβες, Περέιρα, Μεϊρέλες, Καρβάλιο, Μουτίνιο, Ρονάλντο, Εντέρ, Νάνι

Γκάνα: Κβαρασέι (ή Ντάουντα) – Ασαμόα, Μενσά, Μπόι, Αφούλ, Εσσιέν, Ραμπιού, Ατσού, Μπόατενγκ, Α. Αγιού, Γκίαν

Σε ενδιαφέρει